Courtois met kwinkslag: "Spelen in nieuw stadion in Brussel was leuker geweest"

  Thibaut Courtois op de laatste training voor het duel tegen Rusland.

  Eindelijk heeft hij nog eens fans achter zich. Voor Thibaut Courtois wordt het morgen de eerste match met publiek in 15 maanden. "Plezant. Maar spelen in Brussel was toch leuker geweest", knipoogde de doelman.

  Een beetje het eerste schooldag-gevoel. Thibaut Courtois staat te trappelen om aan het EK te beginnen. Te meer omdat er publiek aanwezig zal zijn. "Het is al sinds maart 2020 geleden dat ik nog eens met fans speelde", lachte de doelman bij Ruben Van Gucht. 

   

  "Plezant. Ook al zullen het vooral Russische supporters zijn. Het was leuker geweest om in een nieuw stadion in Brussel te spelen."

  Nog beter dan op WK

  De Belgen speelden 5 jaar geleden hun laatste EK-match tegen Wales. “Maar dit is geen revanche”, begon Thibaut Courtois op de persconferentie. “Dit is een nieuw toernooi en we willen zo ver mogelijk geraken."


  "Of EK-winst een must is? Dit is een ploeg die wil winnen. Dus natuurlijk willen we de finale spelen en winnen, maar we mogen niet te ver vooruit kijken. We moeten eerst morgen winnen en dan groeien in het toernooi. De weg naar een titel is lang."


  "Het is ook niet vanzelfsprekend om een EK te winnen. Er zijn veel goeie landen. In ons hoofd is het alleen de titel die telt, maar het kan altijd dat je op een ploeg botst die beter is."

  Ik denk wel dat ik het voorbije anderhalf jaar nog stappen gezet heb. Vooral mijn voetenspel is beter en ik heb nog meer ervaring.

  "De eerste match op een toernooi is altijd lastig. Ik weet niet juist hoe dat komt. Je moet dat overleven. Iedereen speelt nog met de handrem op en is verdedigend vooral sterk. Daarna komt het sowieso al wat meer open te liggen omdat ploegen moeten winnen."


  "In Rusland en Denemarken wordt het niet makkelijk, maar hopelijk is het het begin van een mooie maand. Ik kijk er wel naar uit om opnieuw voor fans te spelen. Dat geeft meer adrenaline. Ik verwacht een fysieke partij."


  Op het WK werd Courtois uitgeroepen tot beste doelman. "Ik denk wel dat ik het laatste anderhalf jaar nog stappen gezet heb. Vooral mijn voetenspel is beter en ik heb nog meer ervaring. Als je een moeilijke periode doormaakt, word je ook beter. Ik voel me goed en wil de prestaties van bij Real doortrekken. Maar individuele prijzen zijn nooit het doel."