Ga naar de inhoud

Europees Kampioenschap klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Roemenië
3
1
1
0
0
3
0
2
Slovakije
3
1
1
0
0
1
0
3
België
0
1
0
1
0
0
1
4
Oekraïne
0
1
0
1
0
0
3
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Roemenië
0
0
0
0
0
0
0
2
Slovakije
0
0
0
0
0
0
0
3
België
0
0
0
0
0
0
0
4
Oekraïne
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Roemenië
0
0
0
0
0
0
0
2
Slovakije
0
0
0
0
0
0
0
3
België
0
0
0
0
0
0
0
4
Oekraïne
0
0
0
0
0
0
0

De vraagtekens voor Martinez: "Doku is klaar om te spelen, defensie ligt nog niet vast"

 vr 11 juni 2021 21:17

Morgen beginnen de Belgen aan hun EK met een match tegen Rusland. De Belgen zijn sinds vanmiddag in Sint-Petersburg. Roberto Martinez stond er een laatste keer de pers te woord.

"We zijn enthousiast", begon Roberto Martinez het persmoment. "Als je het vliegtuig opstapt, besef je dat het toernooi echt bijna begint. Iedereen is gefocust op zijn taak. We willen morgen genieten op het veld."

 

"We kennen Rusland goed. De ploegen hebben niet veel geheimen meer voor elkaar. Rusland is een ploeg met veel ervaring. Ze kunnen ook op verschillende manieren spelen. Ik denk dat we er klaar voor zijn."

 

Zijn er nu meer verwachtingen rond de ploeg dan drie jaar geleden? "Misschien wel. Er zijn ook meer neutrale fans die ons volgen, maar deze ploeg is ervaren genoeg om met die verwachtingen om te gaan."

 

"De eerste match is lastig en morgen in Rusland wordt het een echte test. De twee ploegen kennen elkaar ook goed. Met welke verdediging ik ga spelen, dat beslis ik pas na de laatste training. De 5 verdedigers zijn klaar."

 

Het vraagteken is vooral, wordt het Vermaelen of Denayer? “Elke speler is anders, maar voor de ploeg zal het niet veel veranderen. Ze lezen beiden het spel goed, ze zijn goed aan de bal en ze communiceren goed. Het zijn moderne centrale verdedigers. Maar we spelen 3 matchen in 11 dagen dus we willen frisse spelers gebruiken.”

 

En wordt het Jeremy Doku in plaats van Dries Mertens? "Jeremy Doku is klaar. Je moet niet naar zijn leeftijd kijken. Hij is 19, maar hij is als voetballer ouder. Hij heeft stappen gezet sinds zijn introductie. Hij kan starten en scoren. Maar het gaat in dit toernooi niet over wie mag beginnen, er zijn 5 wissels, het gaat erom dat ze klaar moeten zijn wanneer ze mogen spelen."

Het medische bulletin: Iedereen fit behalve Witsel en De Bruyne

Roberto Martinez gaf ook een medische update over enkele spelers. "Leandro Trossard en Boyata zijn 100 procent fit. Ze trainen gewoon mee met de groep."

 

Axel Witsel en Kevin De Bruyne bleven in Tubeke. "Ze volgen daar een individueel programma. Ze zijn niet goed genoeg om morgen te spelen en door in Tubeke te blijven winnen ze tijd. Maar ik ben tevreden over hun progressie."

 

"Witsel zit definitief bij de selectie van 26. Hij traint ook al mee met de groep en doet het goed. Ik denk dat hij na deze match niet veel meer zal missen. Ook De Bruyne trainde gisteren apart. Hij moet vooral weer vrijuit kunnen voetballen."

Martinez: "Doku of Mertens? Het gaat niet om wie start, maar ze moeten klaar zijn"

Kijk naar de persconferentie van Roberto Martinez

Lees ook: