Dit deden de Duivels een dag voor EK-opener: reizen, kaarten en trainen

  De klok tikt. Op de dag voor hun eerste match tegen Rusland reisde de Duivels af naar Sint-Petersburg. Daar trainde de ploeg van Roberto Martinez nog een laatste keer en de bondscoach en doelman Thibaut Courtois stonden de pers te woord. Herbeleef hun dag hieronder.

  vrijdag 11 juni

  1. 22 uur 52. Nog een nachtje slapen. Morgen openen de Duivels hun EK met een match in en tegen Rusland. Vandaag stond er dus een trip naar Sint-Petersburg op het programma en werd er een laatste keer getraind. Nu genieten de Duivels hopelijk van een deugddoende nachtrust. Morgen zal er allicht de traditionele wandeling voor de wedstrijd zijn. Ook voor de opbouw voor de match ben je bij Sporza aan het juiste adres. Tot dan. .
  2. 20 uur 39. Martinez zei dat hij zijn elftal nog niet helemaal kende. Hij moest nog een paar keuzes maken. Hij is niet de man om in zijn kaarten te laten kijken. Ruben Van Gucht.
  3. 20 uur 33. 24 Belgen op training. Axel Witsel en Kevin De Bruyne zijn in Tubeke gebleven, maar de andere 24 Duivels trainden allemaal voluit mee. "De ene is natuurlijk al wat beter in vorm dan de andere", vertelt Ruben Van Gucht vanuit Sint-Petersburg. "Ze trainen in het Petrovsky-stadion dus niet in het grote stadion." .
  4. 19 uur 39. Van Gucht: "Martinez is niet meteen de man die in zijn kaarten laat kijken".

   Van Gucht: "Martinez is niet meteen de man die in zijn kaarten laat kijken"

  5. 18 uur 51. De Rode Duivels aan het werk op de laatste training voor de match tegen Rusland.

   De Rode Duivels aan het werk op de laatste training voor de match tegen Rusland

  6. 17 uur 49.
  7. 17 uur 49.
  8. 16 uur 37.
  9. 16 uur 27. Rotseizoen of niet, ook in Rusland heeft Eden Hazard fans.

   Rotseizoen of niet, ook in Rusland heeft Eden Hazard fans

  10. Een potje kaarten onderweg. 16 uur 11.
  11. 15 uur 57. De reis van de Duivels naar Rusland.

   De reis van de Duivels naar Rusland

  12. 15 uur 48.
  13. 15 uur 47.
  14. 15 uur 47.
  15. 15 uur 21. Sommige dingen veranderen niet. Op het vliegtuig werd er een potje gekaart door onder anderen Jan Vertonghen, Dries Mertens en Hans Vanaken. Het lijkt wel een leuke schoolreis. .