Remco Evenepoel keert zondag terug in Elfstedenronde

  Evenepoel stapte vorige week woensdag uit de Giro na een val.

  Elf dagen na zijn opgave in de Giro d'Italia maakt Remco Evenepoel zijn rentree in het peloton. De youngster van Deceuninck-Quick Step komt zondag aan de start van de Elfstedenronde. Dat maakte de organisatie bekend.

  De Giro was de eerste grote ronde voor Evenepoel. Het was ook zijn eerste koers, nadat hij in augustus vorig jaar zwaar gevallen was in Lombardije, waarbij hij een bekkenbreuk opliep. Het was een voorbereiding tegen de klok met hoogtestages.

   

  Aanvankelijk ging het goed in de Ronde van Italië, maar naarmate de koers vorderde kwam Evenepoel zichzelf en vooral zijn lichaam steeds meer tegen. Toch wilde hij graag Milaan halen, maar een val vorige woensdag besliste er anders over.

   

  Evenepoel kwam er zonder breuken vanaf en moest enkele dagen de fiets aan de kant laten. Zijn volgende hoofddoel is de Olympische Spelen. Aanvankelijk was daarvoor een hoogtestage gepland, maar teammanager Patrick Lefevere liet zich vorige week al ontvallen dat enkele koersen Evenepoel misschien beter van pas kunnen komen.

   

  Te beginnen met dus nu zondag de Elfstedenronde, een vlakke kasseikoers met start en finish in Brugge.

  Merlier won in Brugge in 2019.

  Merlier topfavoriet, sterk Deceuninck-Quick Step

  De Elfstedenronde werd in 2020 door corona niet gereden, Tim Merlier is zondag de topfavoriet om zichzelf op te volgen. De sprinter van Alpecin-Fenix let wel maar beter op voor Mark Cavendish en Dylan Groenewegen.

   

  Als ritwinnaar in de Giro is Merlier wel de te kloppen man. Hij verliet Italië met ziekteverschijnselen, maar tankte ook vertrouwen met winst in de Ronde van Limburg. Alpecin-Fenix kan ook nog rekenen op snelle man Jasper Philipsen. 

   

  In de breedte is het team van Deceuninck-Quick Step wel een pak sterker met namen als Evenepoel, Cavendish, Davide Ballerini, Stybar en Lampaert.

  Live op Sporza

  De Euro Shop Elfstedenronde is vanaf 15u live te volgen op Sporza op Eén. We volgen de koers ook met live tekst vanaf de start, op Radio 1 zijn er flitsen.