Ga naar de inhoud

Zidane verklaart vertrek bij Real: "Er werden zaken gelekt naar de pers"

Zinédine Zidane

Zinédine Zidane heeft in een open brief in de Spaanse sportkrant AS zijn vertrek bij Real Madrid toegelicht. Volgens de Fransman werden bepaalde zaken bewust gelekt naar de pers om hem te beschadigen. "Ik voelde dat de club me niet langer het vertrouwen geeft dat ik nodig heb", luidt het.

Zinédine Zidane diende vorige week na afloop van de competitie zijn ontslag in. In zijn open brief laat de Fransman verstaan dat hij, ondanks een contract van nog twee jaar, niet langer het vertrouwen voelde van de club.

 

"Ik weet hoe het in het voetbal werkt en ik ken de eisen bij een club als Real Madrid. Als je niet wint, dan moet je gaan", schrijft Zidane, die dit seizoen geen prijs kon pakken met de Koninklijke.

 

"Toen ik in 2018 opstapte, voelde ik dat het team een nieuwe koers nodig had om na zoveel overwinningen en zoveel prijzen aan de top te blijven. Nu is dat anders."

 

"Ik vertrek, maar niet omdat ik het werk als trainer zat ben. Ik vertrek omdat ik voelde dat de club me niet langer het vertrouwen geeft dat ik nodig heb. Ik krijg niet de steun om op de middellange of lange termijn iets op te bouwen."

Natuurlijk ben ik niet de beste trainer ter wereld, maar ik ben wel in staat om iedereen kracht en vertrouwen te geven. Ik weet precies wat een team nodig heeft.

Zinédine Zidane

Volgens Zidane werden bij Real bepaalde zaken bewust naar de pers gelekt, om hem te beschadigen. "Het deed veel pijn als ik na een nederlaag las dat ze me eruit zouden schoppen als we de volgende wedstrijd niet zouden winnen", klinkt het.


"Zulke dingen werden opzettelijk naar de pers gelekt, om twijfels en misverstanden te veroorzaken. Gelukkig had ik een paar geweldige jongens in mijn ploeg. Toen het slecht ging, hebben zij me gered met grote overwinningen. Omdat ze in mij geloofden en omdat ze wisten dat ik in hen geloofde."


"Natuurlijk ben ik niet de beste trainer ter wereld, maar ik ben wel in staat om iedereen kracht en vertrouwen te geven, of het nu gaat om een speler, een lid van de technische staf of een andere werknemer van de club. Ik weet precies wat een team nodig heeft."