OFFICIEEL: Wegen van Zinédine Zidane en Real Madrid scheiden

  Real Madrid heeft vanmiddag het vertrek van coach Zinédine Zidane bevestigd. Na een seizoen zonder prijs besliste de Fransman zelf om een punt te zetten achter zijn ambtstermijn in de Spaanse hoofdstad.

  De Spaanse media wisten het afgelopen nacht al, Real Madrid kwam met het nieuws op de middag. "Zinédine Zidane heeft beslist om als coach van onze club te stoppen."

   

  De club van Rode Duivels Thibaut Courtois en Eden Hazard moet dus op zoek naar een nieuwe trainer. "We respecteren zijn beslissing en waarderen zijn professionaliteit, toewijding en passie en voor al wat zijn persoon vertegenwoordigt voor Real Madrid", zegt Real Madrid op zijn website.

   

  "Zidane is een van de grote legenden van Real Madrid, zijn faam gaat verder dan wat hij is geweest als coach en speler van onze club. Hij weet dat hij in hart zit van Real Madrid en dat Real Madrid zijn thuis is en altijd zal zijn."

  Van monstertransfer tot succescoach

  Zinédine Zidane kwam in 2001 over van Juventus voor bijna 80 miljoen euro en werkte zich op tot een van de sterren in Madrid. Hij won er als speler de Champions League en werd ook één keer landskampioen. Zidane sloot er in 2006 ook zijn carrière af. 

   

  Daarna ging "Zizou" aan de slag als coach bij de Koninklijke. In eerste instantie als assistent en als hoofdcoach van de beloftenploeg,  maar in 2013 werd hij aangsteld als hoofdcoach.


  In zijn eerste periode van 2,5 jaar was Zidane erg succesvol. Onder leiding van de Fransman won Real 3 keer op rij de Champions League en pakte het ook de landstitel. Zidane besloot kort na die derde eindzege op te stappen.


  Begin 2019 keerde Zidane terug op de bank bij Real Madrid. Het succesrecept werkte nog steeds. Real won meteen de titel. Afgelopen jaargang bleef nieuw succes echter uit. Real strandde in de halve finales van de Champions League en eindigde in de Spaanse competitie als tweede, op 2 punten van Atlético.

  Courtois: "Eer om met een legende zoals jij te werken"

  Thibaut Courtois nam op de sociale media afscheid van zijn coach. "Bedankt voor alles wat je mij hebt geleerd en voor het vertrouwen dat je altijd in mij gehad hebt. Bedankt voor de prijzen die we samen hebben gewonnen. Het was een eer om met zo'n legende te werken. Hopelijk tot in de toekomst."