Spaanse pers is zeker: "Zidane vertrekt bij Real Madrid"

  Real Madrid werd dit seizoen nipt tweede in de Spaanse La Liga. In de Champions League strandde het in de halve finales.

  Komt er dan toch een einde aan het welles-nietesspelletje tussen Real Madrid en zijn coach Zinédine Zidane? Volgens de Spaanse pers alvast wel. Die melden het vertrek van de Franse Coach uit de hoofdstad. Real werd dit seizoen nipt tweede achter stadsgenoot Atlético.

  Vertrekt Zinédine Zidane bij Real Madrid? Dat is de vraag die heel Spanje zich stelt. Volgens de Spaanse krant AS alvast wel. Zidane zou zijn spelers en het bestuur zelfs al ingelicht hebben dat hij de deur achter zich dichttrekt bij de Koninklijke.

   

  Ook Marca, de andere grote sportkrant in de Spaanse hoofdstad, kopt in dezelfde geest op basis van informatie die is onthuld door de Italiaanse journalist Fabrizio Romano op zijn Twitter-account. 

   

  Romano schreef: "Real Madrid en Zinedine Zidane zullen beide een officiële verklaring publiceren in de komende uren/ dagen om aan te kondigen dat ze hun eigen weg gaan. Zidane vertrekt 100%"

   

  Zidane, die nog onder contract ligt tot 30 juni 2022, had zaterdag na het mislopen van de Spaanse titel al aangegeven dat hij en het bestuur zouden samenzitten en zijn toekomst zouden bespreken.

   

  De wereldkampioen van 1998 en de Europees kampioen van 2000 kan terugblikken op een geslaagde periode in Madrid. Hij leidde Real 3 keer na elkaar naar de overwinning in de Champions League en werd tweemaal kampioen met Real Madrid.

  Lees ook: