Waar ligt toekomst van Zidane? "Alleen zijn vrouw is op de hoogte"

  Zinédine Zidane zou Real Madrid verlaten aan het einde van dit seizoen.

  Met het einde van het seizoen in zicht zal Zinédine Zidane binnenkort kleur moeten bekennen over zijn toekomst. Blijft hij nog langer bij Real of trekt hij de deur van Bernabeu straks achter zich dicht? "De kans is groot dat hij vertrekt", zegt voetbaljournalist Fred Hermel.

  Volgens de Spaanse media zou Zinédine Zidane op weg zijn om Real Madrid te verlaten. Dat Zidane al afscheid zou hebben genomen van de kleedkamer, klopt volgens sportjournalist Fred Hermel helemaal niet. "Zidane heeft niet met zijn spelers gesproken, dat weet ik."

   

  Toch acht Hermel de kans zeer groot dat Zidane de club verlaat. "Zinédine heeft er nog met niemand over gesproken. Momenteel denk ik dat enkel zijn vrouw op de hoogte is van zijn beslissing."

   

  Volgens de Franse journalist is de cyclus van Zidane in de Spaanse hoofdstad ten einde. "Dat is normaal, hij zit daar al vijf jaar. Wie in Europa blijft nog vijf jaar op de bank bij een grote club?"

  De bestuurders zijn ervan overtuigd dat het tijd is voor verandering.

  Fred Hermel

  Dat Real Madrid nog zou proberen om Zidane langer aan zich te binden, daar gelooft Hermel niet meer in. "De bestuurders zijn ervan overtuigd dat het tijd is voor verandering."

  Zidane liet eerder al verstaan dat hij geen problemen wil met Real Madrid. Hermel is ervan overtuigd dat er bij een mogelijk afscheid waarschijnlijk een vriendelijke verklaring de wereld ingestuurd zal worden. "Ze willen niet 11 titels en de mooiste periode van het moderne Madrid zomaar verpesten. Het zal klassevol zijn, zoals Real ook is."

  Zizou heeft wel nog een contract van een jaar bij de Koninklijke. "Voor Zidane zijn contracten en het geld niet van belang. Hij zal er niet alles aan doen om ontslagen te worden en zo geld op te strijken. Zo denkt hij niet."

  "Op een dag wordt hij trainer van Juventus"

  Juventus zou een optie kunnen zijn voor Zidane. De Fransman liet enkele weken geleden nog weten dat Italië nog steeds in zijn hart zit. Een terugkeer naar Juventus, de ploeg waarvoor hij vijf seizoen speelde, sloot hij alvast niet uit. 

   

  "Op een dag zal hij zeker trainer zijn van Juventus." Maar de Fransman zou ook een rustperiode kunnen inlassen. "Zidane kan in twee dagen tijd van gedachten veranderen. Als de opportuniteit er niet is, zal hij rust nemen. Maar hij is het trainerschap nog zeker niet moe."

  Zidane in het truitje van Juventus.