Ga naar de inhoud

Real maakt titelstrijd 2 x 2 minuten spannend, maar blijft met lege handen achter

 1. 20' - Doelpunt - Yéremi Pino (0 - 1)
 1. 90+2' - Doelpunt - Luka Modric (2 - 1)
 2. 87' - Doelpunt - Karim Benzema (1 - 1)
 3. 86' - Verv. Manu Trigueros door Moi Gómez
 4. 81' - Verv. Gerard Moreno door Paco Alcácer
 5. 69' - Verv. Álvaro Odriozola door Nacho
 6. 68' - Verv. Casemiro door Mariano Díaz
20'goalYéremi Pino0 - 1
87'goalKarim Benzema1 - 1
90+2'goalLuka Modric2 - 1

Voor het eerst sinds het seizoen 2009-2010 heeft Real  Madrid het seizoen afgesloten zonder prijs. De ploeg van (de afscheidsnemende?) Zinedine Zidane deed op de laatste speeldag van La Liga wat het moest doen tegen Villarreal. Al was de zege erg moeizaam. Maar ook Atletico won en is daarom kampioen.

Aan duidelijkheid geen gebrek op de laatste speeldag voor Real Madrid. Om nog kampioen te kunnen worden, moest het zelf winnen én Atletico mocht niet winnen van Valladolid.

 

Na 18 minuten gebeurde het ongelooflijke. In Valladolid scoorde de thuisploeg tegen Atletico de 1-0. Een voorwaarde was op dat moment vervuld voor Real, alleen duurde de spanning maar 2 minuten. Real kwam namelijk meteen daarna zelf op achterstand na een goal van Pino (zie video).

 

De reactie van Real was niet kampioenswaardig. Real voetbalde naar het beeld van zijn seizoen te traag en te weinig creatief. 

Modric zorgt voor de zege in 92e minuut

Real leek aanvankelijk te beseffen dat het anders moest na de rust en Benzema scoorde na 55 minuten. Een goal die Real op dat moment op 1 doelpunt van de titel bracht. Maar de VAR kwam tussen en keurde de goal af voor buitenspel. 

 

En een ongeluk komt nooit alleen. In Valladolid maakte Atletico twee minuten later de 1-1. Ook dan was een zege van Real nog altijd genoeg voor de titel, maar tien minuten later kwam het nieuws dat Atletico op 1-2 stond. Alle moed leek uit de schoenen te lopen bij de spelers van Real. 

 

De tweede helft was nauwelijks het aanzien waard. Ook omdat Villarreal helemaal achteruit trok en slordig was in het uitvoetballen. Het was wachten tot de 87e minuut voor Benzema de 1-1 maakte na een goede actie van Rodrygo (zie video).

 

Nog kwam er geen vuur in de match. Pas toen Modric in de 92e minuut de 2-1 maakte op assist van Benzema, ging er toch nog even wat elektriciteit door het kleine stadion. 

 

Maar opnieuw duurde dat maar 2 minuten, want toen kwam het nieuws dat de match van Atletico geïndigd was op een 1-2-zege voor de Madrilenen. Atletico kampioen dus. Real won dit seizoen niets. Was dit de laatste match van Zinedine Zidane als trainer van Real? 

De 0-1 van Pino

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Benzema maakt de 1-1

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Fase per fase

 1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
 2. tweede helft, minuut 95. Laatste fluitsignaal. Geen titel voor Real Madrid. Het wint (met veel moeite) van Villarreal, maar dat volstaat niet omdat ook Atletico gewonnen heeft van Valladolid. .
 3. Federico Valverde (Real Madrid) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Rubén Peña (Villarreal CF). tweede helft, minuut 95.
 4. tweede helft, minuut 94. Atletico wint en is kampioen. De match van Atletico is net afgefloten. De stadsrivalen van Real zijn dus kampioen. .
 5. tweede helft, minuut 93. Daar is de 2-1 toch ! Real gaat aan de leiding. Benzema voegt aan zijn goal ook nog een assist toe. Al moet Modric het vooral zelf doen. Hij plukt de bal uit de lucht en trapt via de rug van een speler van Villarreal binnen. Knap gedaan van Modric wel. .
 6. Luka Modric kan scoren voor Real Madrid. De assist komt op naam van Karim Benzema. tweede helft, minuut 92.
 7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 92 door Luka Modric van Real Madrid. 2, 1.
 8. Raphaël Varane (Real Madrid) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Daniel Raba (Villarreal CF). tweede helft, minuut 92.
 9. Mariano Díaz (Real Madrid) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Pau Torres (Villarreal CF). tweede helft, minuut 92.
 10. tweede helft, minuut 91. Mariano verprutst de kans op de 2-1. Hij heeft ontzettend veel ruimte, maar levert dan toch nog een slechte pass af tussen Isco en Benzema in. .
 11. Rubén Peña (Villarreal CF) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Nacho (Real Madrid). tweede helft, minuut 90.
 12. Karim Benzema kan scoren voor Real Madrid. De assist komt op naam van Rodrygo. tweede helft, minuut 87.
 13. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 87 door Karim Benzema van Real Madrid. 1, 1.
 14. tweede helft, minuut 87.
 15. tweede helft, minuut 87. De gelijkmaker van Benzema komt te laat. Benzema bezorgt Real naar alle waarschijnlijkheid nog een puntje. Hij blijft ijzig koel voor doel en schiet de 1-1 met zijn rechter in de bovenhoek. Knappe goal, maar ze lijkt wel te laat te komen.  .
 16. Alfonso Pedraza (Villarreal CF) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Nacho (Real Madrid). tweede helft, minuut 87.
 17. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Villarreal CF, Moi Gómez erin, Manu Trigueros eruit
 18. Rodrygo (Real Madrid) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Rubén Peña (Villarreal CF). tweede helft, minuut 86.
 19. De poging wordt gered door Gerónimo Rulli (Villarreal CF). De keeper ging goed plat en kon de bal klemmen. tweede helft, minuut 85.