Real maakt titelstrijd 2 x 2 minuten spannend, maar blijft met lege handen achter

  1. 20' - Doelpunt - Yéremi Pino (0 - 1)
  1. 90+2' - Doelpunt - Luka Modric (2 - 1)
  2. 87' - Doelpunt - Karim Benzema (1 - 1)
  3. 86' - Verv. Manu Trigueros door Moi Gómez
  4. 81' - Verv. Gerard Moreno door Paco Alcácer
  5. 81' - Verv. Yéremi Pino door Daniel Raba
  6. 69' - Verv. Álvaro Odriozola door Nacho
  7. 69' - Verv. Miguel Gutiérrez door Marcelo
  8. 68' - Verv. Casemiro door Mariano Díaz
  9. 66' - Verv. Étienne Capoue door Francis Coquelin
  10. 66' - Verv. Carlos Bacca door Rubén Peña
  11. 56' - Verv. Vinícius Júnior door Rodrygo
  12. 56' - Verv. Marco Asensio door Isco
  20'Yéremi Pino0 - 1
  90+2'Luka Modric2 - 1

  Voor het eerst sinds het seizoen 2009-2010 heeft Real  Madrid het seizoen afgesloten zonder prijs. De ploeg van (de afscheidsnemende?) Zinedine Zidane deed op de laatste speeldag van La Liga wat het moest doen tegen Villarreal. Al was de zege erg moeizaam. Maar ook Atletico won en is daarom kampioen.

  Aan duidelijkheid geen gebrek op de laatste speeldag voor Real Madrid. Om nog kampioen te kunnen worden, moest het zelf winnen én Atletico mocht niet winnen van Valladolid.

   

  Na 18 minuten gebeurde het ongelooflijke. In Valladolid scoorde de thuisploeg tegen Atletico de 1-0. Een voorwaarde was op dat moment vervuld voor Real, alleen duurde de spanning maar 2 minuten. Real kwam namelijk meteen daarna zelf op achterstand na een goal van Pino (zie video).

   

  De reactie van Real was niet kampioenswaardig. Real voetbalde naar het beeld van zijn seizoen te traag en te weinig creatief. 

  Modric zorgt voor de zege in 92e minuut

  Real leek aanvankelijk te beseffen dat het anders moest na de rust en Benzema scoorde na 55 minuten. Een goal die Real op dat moment op 1 doelpunt van de titel bracht. Maar de VAR kwam tussen en keurde de goal af voor buitenspel. 

   

  En een ongeluk komt nooit alleen. In Valladolid maakte Atletico twee minuten later de 1-1. Ook dan was een zege van Real nog altijd genoeg voor de titel, maar tien minuten later kwam het nieuws dat Atletico op 1-2 stond. Alle moed leek uit de schoenen te lopen bij de spelers van Real. 

   

  De tweede helft was nauwelijks het aanzien waard. Ook omdat Villarreal helemaal achteruit trok en slordig was in het uitvoetballen. Het was wachten tot de 87e minuut voor Benzema de 1-1 maakte na een goede actie van Rodrygo (zie video).

   

  Nog kwam er geen vuur in de match. Pas toen Modric in de 92e minuut de 2-1 maakte op assist van Benzema, ging er toch nog even wat elektriciteit door het kleine stadion. 

   

  Maar opnieuw duurde dat maar 2 minuten, want toen kwam het nieuws dat de match van Atletico geïndigd was op een 1-2-zege voor de Madrilenen. Atletico kampioen dus. Real won dit seizoen niets. Was dit de laatste match van Zinedine Zidane als trainer van Real? 

  De 0-1 van Pino

  Benzema maakt de 1-1

  Lees ook:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Laatste fluitsignaal. Geen titel voor Real Madrid. Het wint (met veel moeite) van Villarreal, maar dat volstaat niet omdat ook Atletico gewonnen heeft van Valladolid. .
  3. tweede helft, minuut 94. Atletico wint en is kampioen. De match van Atletico is net afgefloten. De stadsrivalen van Real zijn dus kampioen. .
  4. tweede helft, minuut 93. Daar is de 2-1 toch ! Real gaat aan de leiding. Benzema voegt aan zijn goal ook nog een assist toe. Al moet Modric het vooral zelf doen. Hij plukt de bal uit de lucht en trapt via de rug van een speler van Villarreal binnen. Knap gedaan van Modric wel. .
  5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 92 door Luka Modric van Real Madrid. 2, 1.
  6. tweede helft, minuut 91. Mariano verprutst de kans op de 2-1. Hij heeft ontzettend veel ruimte, maar levert dan toch nog een slechte pass af tussen Isco en Benzema in. .
  7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 87 door Karim Benzema van Real Madrid. 1, 1.
  8. tweede helft, minuut 87.
  9. tweede helft, minuut 87. De gelijkmaker van Benzema komt te laat. Benzema bezorgt Real naar alle waarschijnlijkheid nog een puntje. Hij blijft ijzig koel voor doel en schiet de 1-1 met zijn rechter in de bovenhoek. Knappe goal, maar ze lijkt wel te laat te komen.  .
  10. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Villarreal CF, Moi Gómez erin, Manu Trigueros eruit
  11. tweede helft, minuut 83. Modric schiet van ver. Modric pakt nog eens uit met een schot van ver. De bal vertrekt goed, maar zwaait uiteindelijk ruim een meter naast.  .
  12. tweede helft, minuut 82. Behalve af en toe een wissel is er werkelijk niets te zien op het veld. Ook de bezoekers spelen in de tweede helft niet meer met veel energie. Mogelijk zitten ze met hun gedachten al bij de finale van de Europa League op woensdag. .
  13. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Villarreal CF, Paco Alcácer erin, Gerard Moreno eruit
  14. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Villarreal CF, Daniel Raba erin, Yéremi Pino eruit
  15. tweede helft, minuut 77. Het slotkwartier is aangebroken. Nog ruim 15 minuten moeten er gespeeld worden. Meer dan een kopbal van Diaz op een corner zien we nog altijd niet van Real. Het gebrek aan kansen voor Real is schrijnend. .
  16. tweede helft, minuut 72. Real probeert wel, maar het is allemaal te traag, te flauw, te weinig gestructureerd. Als Marcelo dan toch eens uitpakt met een perfecte voorzet, kan die andere invaller, Diaz net niet bij de bal met het hoofd en schiet Benzema de herkansing naast. Nee, het lukt echt niet voor dit Real. .
  17. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij Real Madrid, Nacho erin, Álvaro Odriozola eruit
  18. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij Real Madrid, Marcelo erin, Miguel Gutiérrez eruit