Eolo-Kometa verrast Zoncolan-winnaar Fortunato met nieuwe fiets

  De Monte Zoncolan is prominent aanwezig op de nieuwe fiets van Fortunato.

  Lorenzo Fortunato won vorige week na een lange vlucht de rit met aankomst op de Monte Zoncolan. Een knappe zege van de Italiaan. Zijn team Eolo-Kometa komt nu met een leuke attentie voor Fortunato: een nieuwe fiets die helemaal in het teken staat van zijn overwinning.

  De kans is groot dat u voor deze Giro nog nooit van Lorenzo Fortunato had gehoord. De 25-jarige Italiaan verraste vorige week vriend en vijand door als eerste aan te komen boven op de Zoncolan en zo de rit op zijn naam te schrijven.

   

  Fortunato rijdt voor het bescheiden Eolo-Kometa, het team van Alberto Contador en Ivan Basso. Het kwam met een wildcard aan de start van deze Ronde van Italië. 

   

  Contador was door het dolle heen door de overwinning van zijn poulain. Een kleine attentie kon er dus wel vanaf. Fortunato rijdt vanaf vandaag met een aangepaste fiets rond in Italië. Een verrassing van de ploeg voor de Italiaan. 

   

  De Zoncolan is, hoe kon het ook anders, prominent aanwezig op de nieuwe fiets. Fortunato zal zijn overwinning zo niet snel kunnen vergeten.

  Lees ook: