Opstootje na KV Mechelen-Gent: "Er zijn dingen geroepen die racistisch zijn"

  De poppen gingen aan het dansen na het laatste fluitsignaal.

  De zege van Gent bij KV Mechelen is overschaduwd door een mogelijk racistisch incident op het einde van de match. "Dit had een feest moeten zijn, maar het werd een drama", sprak Hein Vanhaezebrouck.

  Na de wedstrijd tussen KV Mechelen en Gent gingen de poppen nog aan het dansen, Hein Vanhaezebrouck kreeg het onder meer aan de stok met KVM-coach Wouter Vrancken, ook Fred Vanderbiest en Vadis Odjidja waren erbij betrokken.

   

  "Er zijn tijdens de wedstrijd zaken gezegd die wat mij betreft niet kunnen. Ik wil daar niet te veel over uitweiden. Ik heb het gehoord en ik stond 10 meter verder dan de vierde scheidsrechter. Ik heb het hem gemeld, omdat ik vond dat het niet kan. Maar hij zei dat hij het niet gehoord had, hij stond wellicht te dicht."


  Vanhaezebrouck wou niet precies benoemen wat er gebeurd was. "Ik vind gewoon dat dit niet kan. Ik kan alleen maar concluderen wat ik zou doen in zo’n geval en mijn assistenten weten dat. Als iemand van mijn assistenten zoiets doet, dan moet hij nooit meer met mij werken. Zo simpel is het."

  We zullen intern bekijken wat er  is gezegd geweest. Als er sprake is van racisme, dan is dat er sowieso over.

  Wouter Vrancken

  Op de persconferentie voegde Vanhaezebrouck er nog iets aan toe: "Ik stel vandaag een jongen (Chinonso Emeka) op die voor de eerste keer sinds hij in Europa is een wedstrijd mag spelen."

   

  "Dat zou een feest moeten zijn, maar het werd een drama. Ik heb drie keer geprobeerd met hem te praten, maar hij bleef wenen. Het is een intelligente speler, hij weet absoluut waarover het ging. Dit is heel moeilijk om mee om te gaan als coach."

   

  De reactie van Wouter Vrancken was kort: "We zullen intern bekijken wat er  is gezegd geweest. Ik wil eerst duidelijkheid hebben. Als er sprake is van racisme, dan is dat er sowieso over."

  "Er zijn dingen geroepen die racistisch zijn"

  Vadis Odjidja ging op de persconferentie ook in op het incident. "Op het einde van de wedstrijd werd het bitsiger. Er zijn dingen gezegd en geroepen die absoluut niet thuishoren op een voetbalveld of in de maatschappij."

   

  Odjidja wou niet zeggen wat er geroepen was. "Misschien moeten jullie eens vragen aan die persoon om het te herhalen voor de camera, maar ik denk niet dat hij dat durft. Er zijn dingen geroepen die voor mij absoluut racistisch zijn."

   

  De aanvoerder van Gent ging verhaal halen bij de vierde scheidsrechter. "Ik heb na de match de vierde official erop gewezen, maar hij had het niet gehoord. Hoewel iedereen errond het gehoord heeft. Dat is triestig."

  Bekijk de reacties op het incident op de persconferentie

  Lees ook: