Gent redt een bleek seizoen en houdt KV Mechelen uit Europa

  1. 90+5' - Geel - Chinonso Emeka
  2. 90+5' - Geel - Sven Kums
  3. 90+2' - Geel - Sheldon Bateau
  4. 90+2' - Geel - Tarik Tissoudali
  5. 90+1' - Geel - Sinan Bolat
  6. 90' - Verv. Matisse Samoise door Igor Plastoen
  7. 88' - Geel - Rob Schoofs
  8. 85' - Geel - Bruno Godeau
  9. 85' - Geel - Gustav Engvall
  10. 84' - Verv. Issa Kaboré door Gustav Engvall
  11. 79' - Verv. Alessio Castro-Montes door Núrio
  12. 79' - Verv. Vadis Odjidja Ofoe door Sulayman Marreh
  13. 79' - Verv. Roman Jaremtsjoek door Chinonso Emeka
  14. 73' - Verv. Geoffry Hairemans door Nikola Storm
  15. 72' - Doelpunt strafschop - Ferdy Druijf (1 - 2)
  16. 67' - Doelpunt - Tarik Tissoudali (0 - 2)
  17. 65' - Verv. Yonas Malede door Tarik Tissoudali
  18. 57' - Doelpunt - Roman Bezoes (0 - 1)
  19. 53' - Geel - Kerim Mrabti
  20. 51' - Geel - Roman Bezoes
  57'goalRoman Bezus0 - 1
  67'goalTarik Tissoudali0 - 2
  72'penalty goalFerdy Druijf1 - 2

  Gent heeft zijn mindere seizoen toch kunnen afsluiten op een positieve noot. Het won bij KV Mechelen en verdient als winnaar van de Europe play-offs een ticket voor de 2e voorronde van de Conference League.

  KV Mechelen - AA Gent in een notendop:

  • Sleutelmoment: Tien minuten na de openingsgoal van Bezoes geeft Tissoudali Gent wat extra ademruimte. De invaller staat amper 2 minuten op het veld wanneer hij de 0-2 in doel mikt. Die marge blijkt net groot genoeg voor Gent om uiteindelijk ook de broodnodige zege te boeken.

  • Man van de match: Een natrapbeweging kort voor de rust zorgt voor een smet op zijn blazoen, maar voorts liet Roman Bezoes vooral goede dingen zien. Hij kopte voor de rust de beste kans tegen de lat, opende de score in de tweede helft en gaf de assist voor de 0-2.

  • Opvallend: Gent slaat voor de tweede keer dit seizoen toe op het einde. Het dwong pas op de laatste speeldag van de reguliere competitie zijn plek in de Europe play-offs af en pakt nu na een straffe eindsprint met 4 zeges alsnog een Europees ticket.

  Bekijk de goals uit Mechelen - Gent (1-2)

  Bezoes mikt de beste kans op de lat

  Een rechtstreeks duel met als inzet een Europees ticket, een mooiere ontknoping had de eerste editie van de Europe play-offs zich niet kunnen wensen. KV Mechelen had genoeg aan een punt om na 28 jaar nog eens
  Europees te spelen, Gent moest winnen.

   

  De druk lag dus bij de bezoekers, maar die gingen daar goed mee om. Na een kwartier kwam Bezoes al dicht bij de 0-1,  zijn kopbal strandde op de lat. Meteen daarna had Thoelen een prima redding nodig op een afstandsschot van Kums en Jaremtsjoek vergat een snelle omschakeling na Mechels balverlies af te ronden.

   

  KV Mechelen prikte tegen met pogingen van De Camargo en Vanlerberghe, maar Bolat werd niet op de proef gesteld. Scheidsrechter Van Driessche wist wel wat gedaan in een eerste helft met veel felle duels. Bezoes maakte het bont met een natrapbeweging, maar ontsnapte aan een kaart. Malede kreeg dan weer nul op het rekest toen hij te opzichtig een penalty claimde.

  Bezoes ontsnapt aan kaart, discussie met Vanlerberghe tijdens de rust

  Druijf maakt het spannend, maar Gent houdt stand

  Gent begon slap aan de tweede helft, maar kreeg kort voor het uur wat hulp van de thuisploeg. Kabore schatte een hoge bal van Hanche-Olsen verkeerd in en Bezoes profiteerde optimaal. Hij kopte de 0-1 over Thoelen in doel en zette Gent op weg naar Europa.

   

  Tien minuten later leek het doek helemaal te vallen voor KV Mechelen. Tissoudali stond amper op het veld toen hij een snelle counter feilloos afrondde: 0-2. Maar meteen daarna ging de bal op de stip voor de thuisploeg en met een penalty door het midden bracht Druijf de spanning terug.

   

  Die spanning vertaalde zich vooral in veel overtredingen en gele kaarten, veel gevoetbald werd er niet meer. Ook niet in de ruim 6 minuten extra tijd. De laatste kans was voor Storm, maar hij raakte niet voorbij Bolat. Gent wint zo de eerste editie van de Europe play-offs en speelt volgend seizoen Europees.

  Opstootje na de wedstrijd: "Als mijn assistent dat doet, vliegt hij buiten"

  Ngadeu glijdt en geeft zo knullig een hoekschop weg

  Vanhaezebrouck: “Er zijn zaken gezegd die niet kunnen”

  Hein Vanhaezebrouck vond dat zijn ploeg verdiend de winst en het Europese ticket gepakt had. “In de eerste helft hebben wij de beste kansen gehad. We waren ook het gevaarlijkst in het begin van de tweede helft en scoorden 2 keer”, zegt de Gent-trainer.

   

  “Daarna is het een beetje “kick and rush” geworden. Zij begonnen lange ballen te droppen en maakten overal oorlog. Er is vanalles gebeurd op het veld, dat was niet meer plezant. Maar dat heb je nu eenmaal in wedstrijden met dergelijke spanning. Na die penalty geloofden ze er weer vol in en gooiden ze alles naar voren. Maar op één bal na hebben we geen kans weggegeven, we hebben heel goed verdedigd, zoals tegen Standard.”

   

  “Ik ben uiteraard tevreden. Ik heb de jongens gezegd dat ze zichzelf moesten belonen voor de lange en harde weg terug. Je mag niet vergeten wat ze dit seizoen meegemaakt hebben. Er is vanalles gebeurd en we zijn pas heel laat weer op het juiste spoor geraakt. Dit is fantastisch voor hen, ze hebben ook met een geweldige overgave gespeeld.”

   

  Na de wedstrijd gingen de poppen nog aan het dansen, Vanhaezebrouck kreeg het onder meer aan de stok met KVM-coach Vrancken. “Er zijn tijdens de wedstrijd zaken gezegd die wat mij betreft niet kunnen. Ik wil daar niet te veel over uitweiden. Ik heb het gehoord en ik stond 10 meter verder dan de vierde scheidsrechter. Ik heb het hem gemeld, omdat ik vond dat het niet kan. Maar hij zei dat hij het niet gehoord had, hij stond wellicht te dicht.”

   

  Vanhaezebrouck wou niet precies benoemen wat er gebeurd was. “Ik vind gewoon dat dit niet kan. Ik kan alleen maar concluderen wat ik zou doen in zo’n geval en mijn assistenten weten dat. Als iemand van mijn assistenten zoiets doet, dan moet hij nooit meer met mij werken. Zo simpel is het.”

  Vrancken: "De ontgoocheling was groot in de kleedkamer"

  Op valreep dan toch geen Europees voetbal voor KV Mechelen. Ook voor Wouter Vrancken was het balen. “De ontgoocheling was groot in de kleedkamer. Ik heb hen ook gezegd dat dat een teken is van hoe professioneel ze ermee bezig zijn", zegt de KVM-trainer.

   

  "We hebben vandaag weer getoond dat we als één ploeg op het veld staan, tegen een sterk Gent. Zo is het een heel seizoen geweest. Het toont nog maar eens hoe deze ploeg zelf het hoogste wou bereiken. Daar ben ik heel trots op.”

   

  KV Mechelen kan terugkijken op een prima seizoenseinde, zeker na de moeilijke competitiestart. “Ik heb nooit getwijfeld, maar er werd mij verweten dat ik alleen nog maar successen meegemaakt had, ook in de lagere reeksen, en de vraag was wat ik zou doen als het eens tegenzat. Dan is het dankbaar dat je die periode meegemaakt hebt en dat je daar als team goed uitgekomen bent.”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 98. Einde. Gent heeft zijn ticket voor de 2e voorronde van de Conference League te pakken. Het verslaat KV Mechelen met 1-2 en wint zo de eerste editie van de Europe play-offs. .
  2. tweede helft, minuut 98 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 97. De laatste poging komt van Storm, maar zijn schot is te zwak om Bolat te verschalken. .
  4. Gele kaart voor Chinonso Emeka van KAA Gent tijdens tweede helft, minuut 95
  5. Gele kaart voor Sven Kums van KAA Gent tijdens tweede helft, minuut 95
  6. tweede helft, minuut 95. Alweer een stevige overtreding, dit keer van Emeka. Een gele kaart is het logische gevolg. Ook Walsh deelt nog een forse tik uit aan Bezoes en het spel zit op de wagen. In het gewoel krijgt ook Kums nog geel voor protest. .
  7. tweede helft, minuut 94. Gent krijgt plots een uitstekende mogelijkheid op een tegenaanval, maar Tissoudali speelt het niet goed uit en Bijker snoept hem de bal af. .
  8. tweede helft, minuut 93. De thuisploeg probeert het nog, maar raakt niet in de buurt van Bolat. De klok tikt ongenadig verder. .
  9. Gele kaart voor Sheldon Bateau van KV Mechelen tijdens tweede helft, minuut 92
  10. Gele kaart voor Tarik Tissoudali van KAA Gent tijdens tweede helft, minuut 92
  11. Gele kaart voor Sinan Bolat van KAA Gent tijdens tweede helft, minuut 91
  12. tweede helft, minuut 91. Nog 6 minuten! We krijgen nog ruim 6 extra minuten. Tijd genoeg dus voor KV Mechelen om alsnog langszij te komen en zo op de valreep een Europees ticket te bemachtigen. Voor Gent is het nog even knokken om het ticket vast te houden. .
  13. Er komen 6 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  14. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij KAA Gent, Igor Plastoen erin, Matisse Samoise eruit
  15. tweede helft, minuut 89. KV Mechelen verliest zich in overtredingen. De frustraties nemen toe bij KV Mechelen. Schoofs is de volgende die een gele kaart pakt. Veel gevoetbald wordt er daardoor niet meer. Bij Gent zien ze het graag gebeuren. .
  16. Gele kaart voor Rob Schoofs van KV Mechelen tijdens tweede helft, minuut 88
  17. Gele kaart voor Bruno Godeau van KAA Gent tijdens tweede helft, minuut 85
  18. Gele kaart voor Gustav Engvall van KV Mechelen tijdens tweede helft, minuut 85
  19. tweede helft, minuut 85. De spanning is nu te snijden Achter De Kazerne. Engvall krijgt het aan de stok met Godeau, Van Driessche lost het op met een gele kaart voor beide spelers. .
  20. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij KV Mechelen, Gustav Engvall erin, Issa Kaboré eruit