Taekwondoka Asemani kan zich 5 jaar na Rio niet opnieuw plaatsen voor de Spelen

  Raheleh Asemani is op het Olympisch Kwalificatietoernooi in Sofia (Bul) uitgeschakeld in de kwartfinales van de categorie tot 57 kilogram. Asemani, de nummer 2 van de wereld, moest de finale halen om naar Tokio te mogen.

  5 jaar geleden leerde België het taekwondo kennen in Rio, onder meer dankzij de 5e plaats van Raheleh Asemani. Maar in Tokio zal de 32-jarige taekwondoka er niet bij zijn.

   

  Asemani sneuvelde op het kwalificatietoernooi in Sofia in de kwartfinales tegen de Finse Mikkonen, als 7e geplaatst (17-14). Een bittere pil voor de als 2e geplaatste Asemani en voor het taekwondo in België in het algemeen. Gisteren strandden immers ook al Nicholas Corten en Indra Craen.

   

  Op dit moment heeft enkel Jaouad Achab zich voor België geplaatst voor de Olympische Spelen.