KV Mechelen versterkt technische staf met Steven Defour: "Win-win voor iedereen"

  Steven Defour

  Steven Defour (32) heeft beslist wat hij volgend seizoen gaat doen: hij gaat aan de slag in de technische staf van KV Mechelen. "Ik wou sowieso in het voetbal blijven en voor mij was er maar 1 plaats om dat te doen."

  Iets meer dan een maand geleden maakte Steven Defour bekend dat hij na dit seizoen zijn voetbalschoenen aan de haak zou hangen. Vandaag maakte hij bekend wat hij vanaf volgend seizoen zal doen: hij gaat aan de slag bij KV Mechelen als trainer.

   

  "Ik wou sowieso in het voetbal blijven", legt Defour uit. "En voor mij was er maar één plek om dat te doen. Daar komt bij dat ik enorm gecharmeerd ben door de staf en de manier van werken."

   

  Defour had ook andere voorstellen. "De laatste weken zijn er veel concrete voorstellen op mij afgekomen, maar in mijn hoofd bestond er weinig twijfel. Als beginnende trainer kan ik nergens beter zitten dan hier, bij de club van mijn hart."

  Tom Caluwé: "Dit is een win-win voor iedereen"

  Defour zal de technische staf rond trainer Wouter Vrancken versterken. Wat zijn specifieke taak wordt, is nog niet bekend. "Steven is al even bezig met zijn trainerscursus. Deze nieuwe functie kan hem helpen in zijn traject", zegt sportief directeur Tom Caluwé.

   

  "Voor ons is het fantastisch om iemand met zoveel internationale ervaring en een hart voor de club te kunnen toevoegen aan onze omkadering. Dit is een win-win voor iedereen."

  Defour wordt trainer bij KV Mechelen