Steven Defour (32) gaat op het einde van het seizoen met voetbalpensioen

  Defour zal het seizoen nog volmaken bij KV Mechelen.

  Steven Defour heeft aangekondigd dat hij na dit seizoen zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangt. "Door mijn dagelijkse fysieke pijn kan ik niet meer de verwachte prestaties leveren", zegt de middenvelder van KV Mechelen. 

  Defour: "Mentale weerbaarheid zakte steeds verder weg"

  Na 3 seizoenen bij Burnley keerde Steven Defour 2 seizoenen geleden terug naar de heimat. Eerst bij Antwerp, sinds dit seizoen bij KV Mechelen. Maar door aanslepende fysieke ongemakken zet hij na dit seizoen een punt achter zijn carrière.

   

  "Door omstandigheden moet je soms sneller keuzes maken dan je van plan was. De dagelijkse fysieke pijn maakte het onmogelijk om de prestaties te leveren die ik van mezelf verwacht", schrijft de 32-jarige Defour.

   

  "De mentale weerbaarheid die nodig is om altijd terug te keren na grote en kleine blessures zakte steeds verder weg. Dan is de deze keuze helaas snel gemaakt."

   

  "Ik wil iedereen bedanken, zowel op sportief, medisch als mentaal vlak, die het mogelijk heeft gemaakt om van mijn hobby mijn beroep te kunnen maken. Als klein jongetje kon ik er alleen maar van dromen om in een stadion te spelen met duizenden mensen die je naam scanderen."

  Steven Defour scheerde hoge toppen bij Standard.

  Van de Gouden Schoen tot de wansmakelijke tifo

  Defour beleefde zijn topjaren bij Standard (2006-2011), waarmee hij 2 keer de titel veroverde, 1 keer de Beker van Belgie en 2 keer de Supercup. In 2007 mocht hij ook de Gouden Schoen in ontvangst nemen.

   

  De verdedigende middenvelder zocht in 2011 zijn geluk in Portugal. Met Porto haalde Defour 2 keer de Portugese titel binnen. 

   

  In 2014 keerde de Rode Duivel verrassend terug naar de Belgische competitie. Hij ging aan de slag bij Anderlecht, een "move" die in het verkeerde keelgat schoot van de Standard-supporters. Een tifo van een onthoofde Defour was daarvan het wansmakelijke dieptepunt.

   

  Defour herlanceerde zijn carrière in 2016 in Engeland, bij Burnley. Toen al hield blessureleed hem langer in de lappenmand dan hem lief was.

   

  In 2017 wuifde Defour al de Rode Duivels uit. Het WK 2014 was het enige grote toernooi waarin hij in actie kwam.