Special guest Steven Defour: "Het gelukkigst was ik in Burnley"

  Steven Defour is aan zijn laatste weken als voetballer bezig. Daarover - en over veel meer - mocht hij komen vertellen in Extra Time.

  Steven Defour was gisteren te gast in Extra Time. Die stopt er na dit seizoen mee, als ex-speler van Genk en Standard had hij natuurlijk ook een band met de bekerfinalisten. Wat hij als ex-teammaat van Refaelov bij Antwerp over zijn overstap naar Anderlecht vindt, lees je elders. Maar wij zetten de andere passages van de KVM-speler hier graag op een rijtje.

  Vraagjes aan Defour: "Europees voetbal leeft bij Mechelen"

  "Het gelukkigst was ik in Burnley"

  Enkele weken geleden maakte Defour bekend dat hij - door fysieke ongemakken - ermee ophoudt. Hij speelde bij Genk, Standard, Porto, Anderlecht, Burnley, Antwerp en KV Mechelen.

   

  Waar is hij het gelukkigst geweest? "In Burnley. Ik zat toen op een leeftijd dat ik meer kon genieten van het voetbal en me meer bewust was van het voetbal dat ik op dat moment aan het spelen was."

   

  "Maar het hoogtepunt van mijn carrière was de 1e titel met Standard."

  Moment van Defour: "Reactie van UEFA op Super League was heel kordaat"

  Iedereen had vorige week wel een mening over de Super League, die even snel als hij gelanceerd werd, weer ten grave werd gedragen. De UEFA dreigde met uitsluiting van EK en WK van de betrokken spelers.

   

  Defour maakte van die reactie zijn moment van de week: "De Super League hoort niet voor het voetbal", is zijn mening.

   

  Hij maakte wel ook een kanttekening. "Achter UEFA-voorzitter Ceferin stond overal het logo met het woordje "respect". Als je ook zo'n reactie in huis hebt naar racisme toe, in de stadions en naar andere spelers toe, dan zet je ook daar stappen. Dat hebben ze nog niet gedaan. Nu hebben ze fel geluisterd, omdat ze wellicht hun geld aan het tellen waren."

  Defour over bekerfinale: "Carcela een van meest getalenteerde, Onuachu heeft capaciteiten voor Premier League"

  Defour: "Ik doe nog mee aan de play-offs"

  Steven Defour maakte enkele weken geleden bekend dat het zijn laatste voetbalkunstjes zijn op het veld. Door de spannende ontknopingen op de slotspeeldag komen de play-offs daar nog bij.

   

  In de laatste thuismatch tegen Zulte Waregem kreeg hij evenwel al een afscheidsvervanging. "Maar ik doe de play-offs zeker nog mee. Ik ben nog altijd aan het trainen", bevestigt Defour. "Die vervanging was om het zekere voor het onzekere te nemen."

   

  "Het was emotioneel, vooral omdat mijn papa achter het stadion begraven ligt."

  Bekijk de hele uitzending van Extra Time: