United-eigenaar Glazer wil fans meer aandelen verkopen na recente onlusten

  De fans van Man.United zijn niet blij.

  De eigenaar en mede-voorzitter van Manchester United, Joel Glazer, heeft bekendgemaakt dat hij wilt onderhandelen met de fans van zijn club om extra aandelen aan hen te verkopen. Die toegeving doet hij na de recente onlusten rond de club.

  De eigenaars van Manchester United, de Amerikaanse Glazer-familie, hebben er enkele onrustige weken opzitten. Toen bekend raakte dat United zich mee schaarde achter de plannen voor de vermaledijde Super League, waren de Glazers voor de zoveelste keer kop van jut.

   

  Rond het stadion werden verschillende protesten gehouden met duizenden fans. Het toppunt kwam er afgelopen weekend, toen fans het veld in Manchester betraden voor de topper tegen Liverpool. Uiteindelijk werd de match uitgesteld.

   

  In een poging de boel wat te bedaren heeft mede-voorzitter Joel Glazer nu bekendgemaakt dat hij open staat voor onderhandelingen, om meer aandelen van de club over te dragen op de fans. In een open brief sprak hij de fans toe.

  "Samenwerken aan maatregelen die relatie tussen de fans en de club enkel maar versterken"

  "Als een van de weinige Europese clubs die publiek genoteerd zijn op de beurs, geloven we sterk in het principe van fans die aandelen van de club in handen hebben", zegt Glazer. "We willen in gesprek gaan om die verbintenis te versterken."


  "We zullen samenwerken om met een ambitieus maatregelenpakket op de proppen te komen, dat de relatie tussen onze club en de fans enkel doet versterken. Ook de club zal zo sterker worden op lange termijn", aldus Glazer.


  "Ik erken dat we meer moeten investeren in onze infrastructuur en academies, zodat deze blijven waar ze al jaren staan: aan de top van Europa. Een van de voornaamste lessen die we voorbije weken hebben getrokken, is dat we moeten proberen om beter naar jullie te luisteren."

  Een van de voornaamste lessen die we voorbije weken hebben getrokken, is dat we moeten proberen om beter naar jullie te luisteren.

  Joel Glazer

  Lees ook: