Gary Neville: "Achter de schermen is United verroest en rot, Glazers moeten verkopen"

  Duizenden fans protesteerden gisteren tegen de Glazer-familie in en rond Old Trafford, waarop het duel met Liverpool werd afgelast.

  De topper tussen Manchester United en Liverpool werd uitgesteld, omdat duizenden United-fans hun protest wilden uiten tegenover de clubeigenaars, de Glazer-familie. United-icoon Gary Neville schaart zich achter de (vreedzame) fans.

  Manchester United werd in 2005 gekocht door de Amerikaanse familie Glazer, voor 790 miljoen pond (908 miljoen euro). Hoewel de club sinds 2012 genoteerd is aan de New York Stock Exchange, behielden de Glazers een meerderheidsbelang.

   

  De Glazers lagen al langer onder vuur door de United-fans, maar het hele Super League-fiasco heeft er natuurlijk weinig goeds aan gedaan. Net voor de topper tegen Liverpool kwamen duizenden fans dan ook protesteren. Enkele honderden konden het stadion en zelfs het veld betreden.

   

  De match werd uitgesteld. Gary Neville, ManUtd-icoon en huidig reporter bij Sky Sports, liet zijn licht schijnen over de hele situatie. De Brit had, net als bij het nieuws over de Super League, zijn duidelijke mening klaar.

   

  “De Glazers namen de club over met het beste stadion van het land, zelfs een van de beste in Europa. We haalden regelmatig de kwartfinales, halve finales en finales in de Champions League en wonnen bijna elk seizoen de Premier League”, zegt Neville bij Sky Sports.

  "Verroest en rot, Glazers moeten verkopen"

  “Als je nu naar de club kijkt, ziet het stadion er nog steeds geweldig uit, maar achter de schermen is het verroest en rot. Ze hebben al 10 jaar geen halve finale meer gehaald in de Champions League en wonnen de Premier League al 8 jaar niet meer.”

   

  De Super League-plannen deden natuurlijk niet veel goeds aan het imago van de clubeigenaars. “Er is een algemeen wantrouwen en een afkeer, maar 2 of 3 weken geleden protesteerden de fans nog niet.”


  Neville schaart zich achter de fans die het stadion bestormden. “Alle voetbalfans moeten zich verenigen achter wat de fans van ManUtd vandaag gedaan hebben. Maar dat er buiten het stadion minder vreedzame zaken  gebeurden, is onacceptabel."


  “Je kan niemand dwingen om een voetbalclub te verkopen en de familie Glazer bewees al koppig en veerkrachtig te zijn. Maar de tijd is gekomen. Het is het juiste om te doen.”

  Lees ook: