Dost en Vormer animeren persconferentie: ""Sta op, man." Maar Ruud voelde niet wat ik voelde"

  Bas Dost vraagt solliciteert naar "man van de match" tegenover journalist.

  Er was heel wat stof tot napraten na Club Brugge-Anderlecht. De Nederlanders Bas Dost en Ruud Vormer gaven op de persconferentie op hun directe manier uiting aan hun gevoelens na de topper die op 2-2 eindigde. En kregen de lachers op hun hand.

  10 minuten voor het einde, toen het nog 1-1 stond, trapte Cullen op de enkel van Dost. Geel was Cullens deel, maar wat had het volgens Dost moeten zijn? "Rood". En volgens Vormer: "Donkerrood."

   

  Dost: "We kunnen er lacherig om doen, maar ik vind het ongelooflijk. Ik voel op dat moment dat iemand vol op mijn enkel staat. Ik zie helemaal niet wat er gebeurt, want ik word gedekt door de centrale verdediger. Het is de verdedigende middenvelder die op mijn enkel staat."

   

  Waarop Dost op de persconferentie zelf even lachte: "Ruud schreeuwde nog: "Kom op. Sta op, man, we gaan weer door. Maar hij voelde niet wat ik voelde. Achteraf hoorde ik dat het een rode kaart was."

  Waar was de VAR, vroeg Vormer zich af: "Als je in zo'n busje zit, roep je de scheidsrechter toch om even te kijken. Voor mij was het donkerrood. Onze vriend Vanaken kreeg hier 3 wedstrijden voor. Ik begrijp het soms helemaal niet meer." Net als Dost.

  Onze vriend Vanaken kreeg hier 3 wedstrijden voor. Ik begrijp het soms helemaal niet meer.

  Ruud Vormer

  Dost tot journalist: "Doe je best"

  Een journalist wilde van Dost weten wie de man van de match was. Daarvoor solliciteerde de Nederlandse spits met een goal en een assist. "Dat ziet er goed uit", reageerde hij laconiek.

   

  "Maar ik ben geen journalist. Dat kan ik wellicht niet zo goed als jij. Ik denk dat jij daar een beter antwoord op hebt. Aan jou de keuze. Doe je best", klonk het even droog.

   

  Tot slot kwam er nog een vraag over de spanning die er nu toch bijna was in de Champions' play-offs, had Club Brugge verloren. Vormer: "Het is spannend, maar als je 16 punten voorstaat - met alle respect - dan moet je gewoon kampioen zijn. Dat is in iedere competitie zo en misschien moeten we dat hier ook maar weer eens doen."

   

  "Ook als wij 16 punten achterstaan, gun ik het ook de andere. Aan de andere kant krijg je zoals Basje zegt nu wel leuke wedstrijdjes. Maar 16 punten..."

  Enkele opvallende passages van Dost en Vormer op de persconferentie:

  Lees ook: