Duitse clubs moeten verplicht in quarantaine: "Willen het seizoen kunnen afronden"

  Sebastiaan Bornauw en zijn team zullen net als alle andere Duitse clubs in quarantaine moeten gaan.

  Clubs uit de Bundesliga en de Duitse tweede klasse zullen de laatste 3 wedstrijddagen in quarantaine moeten gaan. Op die manier wil de Duitse voetballiga (DFL) verzekeren dat het seizoen, zoals gepland, eind mei kan eindigen.

  Spelers, coaches en officials moeten vanaf 3 mei een zogenaamde "quasi quarantaine" respecteren. Dit houdt in dat ze zich alleen nog maar in hun thuisomgeving mogen begeven of op de club om te trainen en wedstrijden te spelen. Dat deelde de Duitse voetballiga (DLF) vandaag mee.

   

  De DFL volgt daarmee de beslissing van een gespecialiseerde taskforce. Die tekende een tweeledige strategie uit tegen het coronavirus.

   

  Vanaf 12 mei volgt fase 2. Dan starten voor de 36 ploegen "quarantaine trainingskampen". Alle betrokkenen moeten 24 uur op voorhand een negatieve Covid-test afleggen. "Deze kampen zijn verplicht tot het einde van de laatste wedstrijd", benadrukt de DFL.

  Seizoenseinde verzekeren

  De DFL wil daarmee verzekeren dat alle wedstrijden kunnen plaatsvinden, zodat het seizoen op tijd eindigt. Deze zomer begint namelijk het EK voetbal, dat van start gaat op 11 juni.


  Onlangs nog moest de DFL 3 wedstrijden van Hertha Berlijn uitstellen door coronabesmettingen. Ook in de tweede klasse werden meerdere teams getroffen door het virus.


  Indien mensen, bijvoorbeeld dokters, het quarantainekamp tijdelijk moeten verlaten door uitzonderlijke omstandigheden, dan mogen ze alleen terugkeren in de bubbel als ze extra veiligheidsmaatregelen in acht nemen, aldus nog de DFL.