Gemotiveerde Van Aert: "Roglic en ik starten op gelijke voet in de Amstel"

  Van Aert reed dit seizoen al een mooi voorjaar. De Amstel Gold Race moet de kers op de taart worden.

  Wout van Aert rijdt zondag met de Amstel Gold Race zijn laatste wedstrijd van het voorjaar. De kopman van Jumbo-Visma finishte gisteren nog als tweede in de Brabantse Pijl en aast op revanche. "Ik wil mijn voorjaar mooi afsluiten", klinkt het.

  Wout van Aert werd gisteren nog tweede achter een sterke Tom Pidcock in de Brabantse Pijl. In de Amstel Gold Race krijgt hij met Primoz Roglic en Jonas Vingegaard, de nummers 1 en 2 uit de Ronde van het Baskenland, 2 sterke ploegmaats met zich mee.

   

  "Ik denk dat de benen nog wel goed zijn", sprak van Aert na afloop van de Brabantse Pijl. "Ik deed opnieuw mee voor de zege, maar het lukte net niet in de sprint. 

   

  "Er was iemand sterker. Dat moet je kunnen toegeven. Zondag komen de jongens uit het Baskenland er ook bij. We starten zeker met een heel sterke ploeg. Ik kijk ernaar uit."

  "Nog heel gemotiveerd voor de Amstel"

  "Primoz en ik starten in de Amstel Gold Race op gelijke voet", blikt Van Aert ook vooruit op de wedstrijd van zondag. "De tactiek spreekt voor zich. Normaal gezien ben ik sneller in de sprint (lacht) en dus kan hij volop koers maken."


  "We vullen mekaar goed aan. Ik start met ambitie in de Amstel. Ik wil mijn voorjaar mooi afsluiten. Al besef ik wel dat er nog heel veel andere sterke jongens aan de start komen."


  "Het is een mooi deelnemersveld en ik ben zeker dat de renners die in de Brabantse Pijl de finale reden dat ook zondag gaan doen. Ik ben nog heel gemotiveerd voor deze koers."

  Lees ook: