KBVB lanceert e-sports academie: "Veel onontgonnen talent dat we willen ontdekken"

  Wie ouder is dan 16 jaar kan op 17, 18, 22 en 23 april deelnemen aan een 5-delig toernooi met kwalificatiewedstrijden.

  De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft vandaag de oprichting van een e-sports academie aangekondigd in het Belgian Football Center in Tubeke. Het wil daarmee het nationale e-sportsteam beter omkaderen. 

  De eDevils bestaan nu bijna 3 jaar. Sinds de coronapandemie is de interesse in e-sports enorm gegroeid. Dat zette de KBVB ertoe aan het nationale e-sportsteam professioneler te omkaderen. In het Belgian Football Center in Tubeke komt een gameroom, waar de Belgische e-sporters begeleiding krijgen. 

   

  "We zetten alle middelen in om mee te draaien met de internationale top", zegt communicatiedirecteur Manu Leroy van de KBVB. "Ze krijgen coaching om hun skills aan te scherpen, maar ook hun mentale en fysieke welzijn zullen we optimaliseren vanuit de federatie."

  Scoutingstoernooi om talent te ontdekken

  Om nieuw talent te ontdekken, organiseert de KBVB een scoutingstoernooi. Wie ouder is dan 16 jaar kan op 17, 18, 22 en 23 april deelnemen aan een 5-delig toernooi met kwalificatiewedstrijden. De online finaledag vindt plaats op 6 mei. Er wordt enkel met de Rode Duivels gespeeld.


  "Onder de amateurs zit nog heel veel onontgonnen talent dat we willen ontdekken en opleiden net zoals in het gewone voetbal", zegt Bart Cobbaert, e-sportscoördinator van de KBVB. "We willen die Belgische talenten opsporen en bijstaan in hun ontwikkeling."


  De beste 4 spelers van de 4 kwalificatieronden worden na de coronacrisis ook uitgenodigd voor een offline event in Tubeke. De 16 uitverkorenen zullen er met professionele gamers kunnen spelen, maar ook tips en extra trainingssessies krijgen.


  De Belgische voetbalbond wil op deze manier een talentengroep samenstellen als basis om de volgende 4 jaar uit te selecteren voor interlands.


  Die potentiële eDevils zullen ook meermaals per jaar uitgenodigd worden in Tubeke om onderlinge trainingssessies te houden, vriendschappelijke wedstrijden te spelen tegen andere naties en tactische analyses te maken.