KRC Genk Esports stunt en hengelt oud-wereldkampioen Pinna binnen

  In 2018 werd Pinna wereldkampioen op de Playstation.

  Stefano Pinna is de nieuwste versterking voor het ambitieuze esports-project van KRC Genk. De 23-jarige Limburger was in het verleden actief bij PSV en LOSC Lille en wordt gezien als de beste Belgische esporter.

  Hoewel Pinna gegeerd wild was op de 'transfermarkt' koos de talentvolle gamer toch voor een avontuur bij de club van zijn hart. "Stefano kiest bewust voor ons project, omdat we hem de professionele omkadering bieden die nodig is om het hoogst haalbare te bereiken", aldus Bram Bartels.

   

  Naast Gilles Bernard en Abdullah Waiss wordt Pinna nu de derde esporter bij de Limburgers. “Spelen voor KRC Genk Esports is een droom die uitkomt. Ik ben al jaren fan en heb al vele mooie momenten beleefd in de Luminus Arena", liet Pinna zich enthousiast uit.

   

  De komende weken en maanden verdedigt Pinna dus de eer van KRC Genk op de meest prestigieuze toernooien. Zijn eerste opdracht vindt plaats in de eChampions League, dat begin mei van start gaat. 

   

  Toch blijft het WK FIFA het absolute hoofddoel voor Pinna. In 2018 kroonde de jonge Belg zich al tot wereldkampioen en dat nummertje wil hij met zijn nieuwe club maar al te graag herhalen.