De cijfers bevestigen: u keek massaal naar de Ronde vanuit uw zetel

  De sprint tussen Asgreen en van der Poel trok afgelopen zondag het meeste kijkers.

  Kasper Asgreen trok zondag aan het langste eind in de Ronde van Vlaanderen. Op voorhand werd gevraagd om niet naar het parcours af te zakken. U luisterde en beleefde de Ronde massaal vanuit uw zetel.

  Zondagmiddag stemden gemiddeld 1.304.477 kijkers af op Eén om de ontknoping van de Ronde van Vlaanderen te beleven. Een absoluut record. Daarmee haalde het een marktaandeel van 84%. 

   

  Het piekmoment was er om 16u18. Het moment waarop Mathieu van der Poel en Kasper Asgreen onder elkaar gingen uitmaken wie de Ronde op zijn naam mocht schrijven. Maar liefst 1.646.601 kijkers zagen Asgreen als eerste de handen in de lucht steken.

   

  Ook de vrouwen lokten heel wat kijkers. 681.937 wielerfans zagen Annemiek van Vleuten naar de winst soleren in Vlaanderens Mooiste. Daar staat een marktaandel van 59,1% tegenover. Vorig jaar lokten de vrouwen nog net iets meer kijkers.

   

  Over heel de dag werden meer dan 2 miljoen Vlaamse kijkers bereikt met de Ronde van Vlaanderen op TV. Ook de site en app van Sporza trokken met 791.368 unieke bezoekers heel wat aandacht.

  Lees ook: