Sterren voor Gent-Wevelgem: Wout van Aert behoudt het vertrouwen

  De topfavorieten volgens ons panel? Wout van Aert en Zdenek Stybar.

  Twee dagen na de E3 staat Gent-Wevelgem al voor de deur. De Sporza Wielerjury heeft opnieuw sterren uitgedeeld. Wout van Aert en renners van Deceuninck-Quick Step krijgen de meeste sterren achter hun naam.

  ***

  Wout van Aert is de enige van de "Grote Drie" die aan de start komt van Gent-Wevelgem en hij is voor de Sporza Wielerjury de topfavoriet. Het dipje op de Tiegemberg in de E3 Harelbeke heeft het vertrouwen in Van Aert niet aangetast.

   

  Naast Van Aert krijgt ook Zdenek Stybar 3 sterren achter zijn naam. Vrijdag zat de Tsjech van Deceuninck-Quick Step nog in een zetel (of in de tang, het is maar hoe je het bekijk) door het ploegenspel. Is het zijn beurt in Gent-Wevelgem?

  Wout van Aert en Zdenek Stybar.

  **

  Deceuninck-Quick Step heeft indruk gemaakt in Harelbeke en dus krijgen meerdere pionnen uit de ploeg van Patrick Lefevere sterren.

   

  Kan Sam Bennett de plugstreets en de heuvelzone overleven? Dan is hij een kanshebber na zijn sprintzege in Brugge-De Panne. Yves Lampaert wil de pech in Harelbeke uitwissen.

   

  Helemaal goed speelden de Belgen van AG2R het niet uit, maar Greg Van Avermaet toonde wel dat er nog altijd rekening moet gehouden worden met hem. Kan hij zijn zege uit 2017 overdoen?

  Sam Bennett, Yves Lampaert en Greg Van Avermaet.

  *

  Normaal gezien hadden Jasper Stuyven en Mads Pedersen, de titelverdediger, in dit lijstje met 1 ster moeten prijken, maar Trek komt niet aan de start door coronagevallen binnen de mannenploeg.

   

  Met Ballerini, Merlier en Démare krijgen enkele snelle mannen een ster. Trentin, vorig jaar derde in Wevelgem, en Naesen, derde in 2019, pikken de ster van Stuyven en Pedersen op.

  De schaduwfavorieten: Ballerini, Merlier, Trentin, ...

  lees/bekijk ook: