INEOS-baas Ratcliffe steunt manager Brailsford na dopingaffaire rond voormalig ploegdokter

  Brailsford is de manager bij INEOS Grenadiers.

  Naar aanleiding van het dopingschandaal rond voormalig Sky-ploegdokter Richard Freeman geeft INEOS-baas Jim Ratcliffe aan volledig achter Dave Brailsford te staan. "Tenzij er shockerend nieuws naar boven komt, blijf ik hem steunen", verklaart de miljardair.

  Brailsford kwam in opspraak nadat Richard Freeman, voormalig ploegdokter van Team Sky en de Britse bond, beschuldigd werd van overtredingen tegen het antidopingreglement. 

   

  De arts werd uiteindelijk schuldig bevonden aan het bestellen van testosteron "wetende dat het bezorgd zou worden aan een atleet om de prestatie te bevorderen".  De naam van de renner in kwestie is niet geweten, maar een positieve invloed heeft de zaak alvast niet op de Britse wielerformatie.

   

  Door de hele heisa werd er ook geopperd om ploegmanager Brailsford tijdelijk op non-actief te zetten tot de hele zaak was opgeklaard. Maar Ratcliffe maakt alvast duidelijk nog steeds volledig achter zijn manager te staan.

   

  "Ik heb Dave (Brailsford) erg graag en ik zal hem dus ook blijven steunen. Ik ken de renners ook en ik zou er versteld van staan mochten zij hier op een of andere manier bij betrokken zijn", laat Ratcliffe zich uit.

   

  "Mocht er toch iets aan het licht komen, dan trek ik me meteen terug. Valsspelen staat namelijk niet in mijn woordenboek", sluit de ondernemer af.