FIFA legt Blatter en Valcke nu ook een tweede schorsing op

  Blatter (rechts) en Valcke (links) krijgen opnieuw een schorsing.

  Voormalig FIFA-voorzitter Sepp Blatter en oud-secretaris-generaal Jérôme Valcke worden nog eens 6 jaar en 8 maanden geschorst. Eens de huidige straf van beide heren afloopt, gaat de nieuwe schorsing meteen in.

  Terwijl de eerste schorsing van de 85-jarige Blatter in oktober tot een einde komt, loopt die van Valcke nog tot oktober 2025. Beide heren werden geschorst wegens de vele dubieuze praktijken die ze tijdens hun ambtstermijn afhandelden.

   

  Naast een schorsing van 6 jaar en 8 maanden kregen Blatter en Valcke ook nog een boete van 1 miljoen Zwitserse frank onder de neus geduwd. Omgerekend is dat ongeveer 900.000 euro. 

   

  Deze nieuwe schorsing betekent naar alle waarschijnlijkheid nu definitief het einde van Blatter in de voetballerij. De Zwitser sukkelt al ruime tijd met zijn gezondheid en onderging eind januari nog een hartoperatie, waardoor hij een week in een kunstmatige coma lag.