Omgekeerde wereld: Blatter vraagt schorsing van FIFA-voorzitter Infantino

  Sepp Blatter is zelf geen onbeschreven blad.

  Voormalig FIFA-voorzitter Sepp Blatter (84) heeft nog eens van zich laten horen. Hij vraagt aan de Wereldvoetbalbond om zijn opvolger, Gianni Infantino, te schorsen.

  FIFA-voorzitter Gianni Infantino is genoemd in een crimineel onderzoek in Zwitserland. De Zwitserse advocaat-generaal Michael Lauber zou tijdens een onderzoek naar corruptie bij de FIFA geheime vergaderingen hebben gehad met Infantino.

   

  De FIFA zet de beschuldigingen weg als "misleidend en kwaadaardig". Maar zijn voorganger Sepp Blatter eist toch dat Infantino opzij wordt geschoven. "De situatie is duidelijk. De ethische commissie moet hem schorsen", vertelt Blatter aan persagentschap Reuters.

   

  Blatter is nochtans zelf geen onbeschreven blad. De Zwitser moest zelf de Wereldvoetbalbond verlaten na beschuldigingen van corruptie. Blatter zou UEFA-voorzitter Michel Platini geld hebben toegestopt. Blatter werd voor 6 jaar geschorst, Platini voor 4 jaar.