"Ik ken de bedoeling van de bondscoach niet, ik weet niet of hij met Pep gesproken heeft"

  Hoeveel minuten neemt Kevin De Bruyne voor zijn rekening tegen Wales, Tsjechië en Wit-Rusland?

  De Rode Duivels missen in hun eerste WK-kwalificatiewedstrijden enkele sterkhouders, maar Kevin De Bruyne (29) is weer op dreef na een hamstringblessure. 

  "Ik ben oké", opende Kevin De Bruyne zijn persbabbel na wat hij zelf "een kleine blessure" noemt.

   

  "Zo'n blessure valt nooit mee. Het is een misvatting dat je dan een rustperiode hebt. We zaten in een goeie periode toen ik uitviel, maar de ploeg heeft dat ritme gewoon aangehouden. Er was voor mij dus geen stress om terug te keren."

   

  Bij City wordt er af en toe geroteerd, zal bondscoach Roberto Martinez dat ook doen? "Er is niet over gesproken. Ik heb geen idee wat de bedoeling van de bondscoach is."

   

  "Ik weet niet of hij met City of met Pep (Guardiola) gepraat heeft. Ik kan er dus niet op antwoorden. Maar als er een probleem is, dan zal ik er zeker over spreken."

  De afwezigheid van Eden verandert niets voor mij. Ik zit al lang genoeg in deze situatie in de nationale ploeg en ik weet welke druk er is om hier te presteren. Er is hier soms meer druk dan bij City.

  Kevin De Bruyne

  Op het middenveld zal De Bruyne compagnon Axel Witsel niet in zijn buurt hebben. "Dat is jammer, want hij heeft al jaren zijn waarde bewezen. Hij zorgt voor evenwicht, maar andere jongens kunnen tonen dat ze klaar zijn."

   

  Voorin is Eden Hazard dan weer out. "Of dat iets voor mij verandert? Neen, niets. Ik zit al lang genoeg in deze situatie in de nationale ploeg en ik weet welke druk er is om hier te presteren. Er is hier soms meer druk dan bij City."

   

  "Dat is normaal en ik moet niet anders zijn dan ik gewoonlijk ben. We missen Eden, maar iedereen moet zijn verantwoordelijkheid nemen op en naast het veld. Het is mijn taak om de jongeren te helpen en dat verandert niet met of zonder Eden."

  Lees ook:

  "Speler van Genk in de kern? Sorry, ik volg het Belgische voetbal amper"

  Het valt natuurlijk niet te ontkennen dat heel wat Rode Duivels de voorbije maanden de ziekenboeg al hebben opgezocht. Baart Kevin De Bruyne die waslijst aan blessureleed zorgen?

   

  "Ik focus me op mijn werk", klonk het stellig. "Er kan zoveel veranderen in enkele weken. Ik maak me niet te veel zorgen."

   

  "Iedereen heeft wel eens een mindere periode zoals Eden nu. Het is mogelijk dat hij over enkele maanden klaar is om top te presteren. Maar ik hoop natuurlijk dat iedereen fit is en ons kan helpen."

   

  Op de vraag of een speler van ex-club Racing Genk een plaats gehad zou hebben in deze ruime selectie, was De Bruyne ook klaar en duidelijk: "Eerlijk: ik volg het Belgische voetbal amper, ook Genk niet."

   

  "Ik sta hier niet op de juiste plaats om daar over te oordelen. Ik heb al zoveel te doen met mijn eigen ploeg. Op de vrije momenten maak ik tijd voor mijn familie. Sorry."

  Nog enkele vraagjes voor De Bruyne:

  • Denk je nog terug aan de uitschakeling tegen Wales op het EK van 2016? "Neen, dat is achter de rug. Iedereen maakt zulke momenten mee. De ploegen zijn nu anders en we zijn 5 jaar verder. We hebben geleerd uit die match en we hebben achteraf beter gepresteerd."
  • Met City kun je dit seizoen 4 prijzen winnen, volgt met de Duivels de 5e? "Het is een privilege om in die positie te staan, maar nu staan we nog met 0 trofeeën. We zien aan het einde van het seizoen wel hoeveel we er gewonnen hebben."