"Van Avermaet moet krampen veinzen, Gilbert moet aanvallen op 70 km van finish"

  Van Avermaet werd beter en beter tijdens Tirreno-Adriatico.

  In Extra Time Koers blikten de gasten deze week vooruit naar Milaan-Sanremo. Wordt het enkel en alleen maar een strijd tussen "de grote drie" of mengt iemand anders zich ook in de debatten?

  De Wolf: "Als je mee bent met grote 3, moet je linkeballen"

  Philippe Gilbert traint al maandenlang met Milaan-Sanremo in zijn hoofd. Kan hij zaterdag het ontbrekende monument aan zijn erelijst toevoegen?

   

  "Tegen deze generatie kan Philippe Gilbert Milaan-Sanremo niet winnen", zegt Dirk De Wolf, de vroegere mentor van Gilbert. "Het klinkt misschien straf, maar eigenlijk moet Gilbert wegrijden à la Van der Poel, op 70 à 80 kilometer van Sanremo."

   

  "Zullen ze met z'n drieën (Van Aert, Van der Poel en Alaphilippe) wegrijden op de Poggio? Ik denk het. Zullen ze snel naar beneden rijden? Amai nog niet. Ze kunnen alle drie enorm sturen."

   

  "Maar wie rijdt er dan die laatste 2 kilometer op kop? Wie aarzelt er van die drie en wie rijdt er door?"

  Als Van Avermaet mee is met Wout, Mathieu en Alaphilippe moet hij doen alsof hij krampen heeft

  Dirk De Wolf

  De Wolf heeft ook nog geregeld contact met Greg Van Avermaet. "In de Tirreno reed hij niet slecht. Als Greg mee zou zijn met Wout, Mathieu en Alaphilippe, dan moet hij linkeballen. Hoe kan je anders winnen?"


  "Wat ben je ermee dat je mee overneemt van die mannen, als je dan 3e of 4e wordt? Je moet het dan op zijn Beheyts doen: krampen veinzen. Wat er dan allemaal in de pers verschijnt, is de week daarna vergeten."

  Dirk De Wolf: "Gilbert moet wegrijden à la Van der Poel"

  Tankink: "Mathieu en Wout zullen niet linkeballen"

  Op de vraag of Gilbert het op zijn Tchmils moet proberen, namelijk op 650 meter van de streep wegspringen, is Bram Tankink stellig. "Vergeet het maar."

   

  "Ze zullen met z'n drieën beneden komen (na de Poggio). Daar ben ik zeker van, de rest zal niet meer terugkomen."

   

  "Mathieu en Wout zullen niet linkeballen. Ook niet als Alaphilippe dat wel doet, want ze weten dat ze in de sprint allebei sneller zijn dan de Fransman."