"Pa Van der Poel vond Van Aert "zeer verdienstelijk"? Ik vond het magistraal!"

  Michel Wuyts in Extra Time Koers.

  In Extra Time Koers werd uiteraard ook de Tirreno van Wout van Aert besproken en dan vooral welke conclusies we er voor zijn rondetoekomst mogen uit trekken. "Maar grote rondes, dat zou ik niet doen."

  Wout van Aert wou zich in Tirreno-Adriatico eens testen met het oog op een klassement. Met een 2e plaats na Tourwinnaar Tadej Pogacar mag er van een geslaagde test gesproken worden.

   

  "Vader Van der Poel noemde de prestatie achteraf "zeer verdienstelijk". Hoe? Ik vond dit magistraal", zegt Michel Wuyts.

   

  "Het moet niet, maar hij heeft wel bewezen dat hij dit kan. Kijk eens naar die top 10: de tiende staat op 7'30"! Hij kan zo'n Tirreno ooit winnen, waarom zou hij dat dan laten liggen?"

   

  Toch vindt de hele tafel van Extra Time dat de grote rondes te hoog gegrepen zijn, vooral omdat hij daar veel voor zou moeten vermageren. "Ik zou dan eerder voor groen gaan, al zal dat ook nog niet voor dit jaar zijn."

  Hij kan zo'n Tirreno ooit winnen. Waarom zou hij dat dan laten liggen?

  Michel Wuyts

  "Mensen gaan nu denken dat hij overal zal winnen"

  Vader Van der Poel vraagt zich ook af of Van Aert niet te veel wil. "Ik vind ook dat hij veel hooi op zijn vork neemt", zegt Dirk De Wolf. "Hij kan zijn seizoen zo plannen dat hij tot oktober overal kan winnen.

   

  "Ik denk ook dat hij door zoveel te geven in de Tour de France uiteindelijk een tikje tekort kwam op het WK. Maar hij kan volgens mij elke klassieker winnen. Waarom zou hij Luik-Bastenaken-Luik ook al niet rijden?"

   

  Wuyts: "Je mag het verwachtingspatroon van het volk ook niet onderschatten. De mensen denken nu dat hij overal waar hij start zal winnen. Maar dat gaat niet gebeuren, hé."