Gent-coach Hein Vanhaezebrouck: "Hadden penalty moeten krijgen bij 0-0"

  Gent-coach Hein Vanhaezebrouck is niet tevreden na de 0-4 tegen Club Brugge.

  AA Gent maakte in de eerste helft indruk tegen Club Brugge, maar ging na de pauze kopje-onder. "We hadden meer verdiend", zei coach Hein Vanhaezebrouck na de 0-4. "Ik verwacht geen hulp, maar ik heb wel betwistbare beslissingen gezien", voegde hij er nog aan toe.

  "We hebben over de hele wedstrijd meer doelpogingen gehad dan Club Brugge", opende Vanhaezebrouck zijn relaas na de inhaalmatch gisteren. "Alleen zijn we er minder goed mee omgegaan."

   

  "Ik vind dat we de eerste helft gedomineerd hebben en zij zelfs niet de volledige tweede helft. Maar ze hebben gewoon snel gescoord en daarna opnieuw en opnieuw gescoord. Dan was er voor ons geen duel meer aan."

   

  "Het enige dat ik mijn ploeg kwalijk kan nemen, is dat we te gemakkelijk doelpunten slikken. Een paar goals waren toch vermijdbaar. Maar Club heeft ook veel kwaliteit: geef hen een aantal open kansen en ze zullen het afmaken."

  Ik wil niets afdoen aan de kwaliteiten van Club, maar ik denk dat we meer verdienden in deze wedstrijd. 

  Hein Vanhaezebrouck

  Vanhaezebrouck had toch ook enkele vragen bij de beslissingen van de scheidsrechter. "Bij de fout van Mignolet maakte de ref een beweging om strafschop te geven, maar bedacht hij zich nog. En dan kan Vanaken nog een rode kaart krijgen volgens mij."

   

  "Maar vooral: in de 46e minuut trekt Denswil Depoitre onderuit in het strafschopgebied. Hij wordt bij de nek op de grond getrokken. Sorry, maar dat is altijd penalty voor mij. Toen stond het nog 0-0, hé."

   

  "Ik wil niets afdoen aan de kwaliteiten van Club, maar ik denk dat we meer verdienden in deze wedstrijd. Ik verwacht niet dat men ons helpt, maar wel dat de zaken correct beoordeeld worden."

   

  "We moeten gewoon voortwerken en bij de eerste 8 eindigen. Het is ons doel om strijdbaar te zijn in Play-off II. Wie de meeste rechtstreekse duels wint, zal Play-off II spelen."

  Had Gent een penalty moeten krijgen bij 0-0?

  Clement: "Heel trots na zo'n tweede helft"

  Philippe Clement was uiteraard wel tevreden na de 0-4-overwinning in de Ghelamco Arena. "Gent heeft ons goed vastgezet in de eerste helft", vertelde hij. "Met veel druk hebben ze er een echte strijd van gemaakt."

   

  "Wij hadden weinig tijd na het inhaalduel tegen Charleroi en enkele spelers recupereren nog na hun coronabesmetting. Ik ben dan ook heel blij en trots na zo'n tweede helft. Het was moeilijk voor de rust, maar we zijn blijven strijden."

   

  Club heeft nu 19 punten voorsprong. "Records zijn goed voor achteraf, daar zijn we niet vooraf mee bezig. We moeten elke wedstrijd alles blijven geven."

  Had Vanaken zijn tweede gele kaart moeten krijgen?

  Lees ook: