Klassiek renner of ronderenner? "Weet Tiesj Benoot het zelf wel al?"

  Benoot werd 4e tussen de klassementsmannen op de eerste aankomst bergop in Parijs-Nice.

  Met een 4e plaats in de eerste bergrit toonde Tiesj Benoot zich woensdag in Parijs-Nice. Naast de klassiekers is ook het rondewerk op het lijf geschreven van de 27-jarige renner. "Voor Tiesj is het een heel moeilijke keuze", vertelt José De Cauwer.

  Naast de zege van Wout van Aert in de Tirreno viel er woensdag nog een straffe Belgische prestatie te noteren. Op de eerste aankomst bergop in Parijs-Nice toonde Tiesj Benoot zich meteen op de afspraak. Onze landgenoot werd knap 4e, tussen de andere klassementsmannen.

   

  Benoot, die vandaag 27 jaar wordt, werd als jonge snaak een grote toekomst als klassiek renner voorspeld, maar de laatste jaren maakte hij ook in het rondewerk een grote ontwikkeling door. Zo eindigde hij vorig jaar al tweede in het eindklassement van "de Koers naar de Zon". 

   

  Is Benoot nu een klassiek renner of een ronderenner, vroeg Ruben Van Gucht aan tafel in Extra Time koers. "Ik weet niet of hij het zelf al weet", vertelde Serge Pauwels. "Ik denk dat het de bedoeling is dat hij zich na dit jaar op het rondewerk zal gaan richten, maar dat hij nu de klassiekers er nog bijneemt."

  Ik denk dat het de bedoeling is dat hij zich na dit jaar op het rondewerk zal gaan richten, maar dat hij nu de klassiekers er nog bijneemt.

  Serge Pauwels

  "Het is voor Tiesj een hele moeilijke keuze", vult José De Cauwer aan. "Hij weet dat hij ook met de Pogacars en Bernals van deze wereld opgescheept zit. Als hij voor het rondewerk wilt gaan moet je toch een top 5 ambiëren. Ritten winnen kan hij, maar dat kan een klassiek renner ook."


  "In het klassieke werk zijn er wel 10 renners die explosiever zijn dan hij", merkt Patrick Lefevere op. "Die renners kan hij niet lossen. Hij heeft al straffe stoten uitgehaald, maar waar gaat hij een Van der Poel, Van Aert of Alaphilippe eraf rijden? Zelfs de "oude" Van Avermaet is een pak explosiever."


  "De sterkte van Benoot komt naar boven als de weersomstandigheden zwaar zijn. Zoals in de Strade Bianche van 2018 die hij won. Maar toen kende de concurrentie hem nog niet zo goed, nu laten ze hem zomaar niet meer rijden", besluit Lefevere.

  VIDEO: De discussie in ET koers: is Benoot een klassiek renner of een ronderenner?

  Lees ook:

  Parijs - Nice
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1wegwedstrijdMantes-la-Ville - Mantes-la-Ville159,8 kmLaporteLaporte
  2wegwedstrijdAuffargis - Orléans159,2 kmJakobsenLaporte
  3wegwedstrijdVierzon - Dun-le-Palestel190,8 kmPedersenLaporte
  4individuele tijdritDomérat - Montluçon13,4 kmvan Aertvan Aert
  5wegwedstrijdSaint-Just-Saint-Rambert - Saint-Sauveur-de-Montagut188,8 kmMcNultyRoglic
  6wegwedstrijdCourthézon - Aubagne213,6 kmBurgaudeauRoglic
  7wegwedstrijdNice - Col de Turini155,2 kmRoglicRoglic
  8wegwedstrijdNice - Nice115,6 kmYatesRoglic