Michel Wuyts: "Eindwinst voor Van Aert? Het zou dwaas zijn om neen te zeggen"

  Michel Wuyts was vol lof over Wout van Aert.

  Michel Wuyts gaf commentaar bij de 4e dag van Parijs-Nice, maar stelde kort na de zege van Primoz Roglic vast hoe Wout van Aert in Tirreno-Adriatico iedereen overklast had. "Van Aert was een scudraket", vertelde onze commentator in onze Facebook Live.

  "Het meest verrukkelijke moment van vandaag kwam toen de assistent in onze commentaarcabine het blaadje "Van Aert wint" doorgaf", vertelde Michel Wuyts in onze Facebook Live.

   

  "Zijn sprint was echt indrukwekkend. En dat op een volledig vlakke aankomst. Ik ben al een keer of 10 in Lido di Camaiore geweest: je vindt in Italië niets vlakkers."

   

  "Ik ben ervan overtuigd dat hij ook wint als de finish 25 meter verder ligt. Ewan was uitgesprint, Van Aert had nog macht. Het was een scudraket."

  De eindzege? Het zou dwaas zijn om "neen" te zeggen na zijn zege van vandaag. Maar het is ook een leerschool.

  Michel Wuyts

  Van Aert heeft nu al de leiderstrui. Een opstapje naar eindwinst? "Moeten we hem dat aandoen?"

   

  "Morgen (donderdag) klimmen we in het slot 7 kilometer aan 4 procent. Daar rijd je Van Aert niet naar huis. Als Jumbo-Visma alles bij elkaar houdt, kan hij winnen en bonificatieseconden rapen."

   

  "De 3e rit eindigt vrijdag met een slotkilometer van 3 procent. Kan hij winnen? Ja. En ook zondag kan hij op een arendsnest winnen."

   

  "Als hij pakweg 2 van die ritten wint en bonificaties pakt, dan kan hij zijn verlies bergop zaterdag compenseren. Dan kan het er op aankomen in de slottijdrit."

   

  "Het zou dwaas zijn om "neen" te zeggen na zijn zege van vandaag. Maar het is ook een leerschool."

   

  "Hij moet eens ondervinden wat het echt betekent om door te zetten tot het einde, maar je moet in je capaciteiten geloven. Dat is de eerste plicht van een topper. En in zijn tweede koersdag slaat hij meteen een enorme slag."

  Lees ook:

  De snelle vragenronde...

  • Met welke renner uit het verleden kun je Wout van Aert vergelijken? "Ik zou zeggen: laat Van Aert vooral Van Aert zijn. Ik begeef me op glad ijs: Roger De Vlaeminck. Wat kan hij niet? Roger zal dat bevestigen."
  • Is Wout van Aert topfavoriet voor Milaan-Sanremo? "Hij is een van de favorieten, maar hij is gedoemd om tijdens veel dagen van zijn carrière Mathieu van der Poel tegen te komen. Als die aanzet op de Poggio, dan wordt het weer een leuk onderonsje."
  • Wie is de beste sprinter: Wout of Mathieu? "In een pelotonsprint is dat tot dusver Van Aert. Als het meetbaar is qua beginexplosiviteit, dan is het Van der Poel."
  • Kan Van Aert Filippo Ganna bedreigen in de slottijdrit dinsdag? "Neen, dat denk ik niet. Ganna focust op die traditionele afsluiter."
  • Zullen Van der Poel en Van Aert alles verdelen in deze Tirreno? "Zoals José De Cauwer zou zeggen: je zegt daar zoiets. Neen, neen, er doen nog anderen mee. Er zijn zoveel vedetten en alleskunners. Als Bernal en Pogacar bergop doortrekken: ow, ow, ow. Dan heb je veel bonificaties nodig."
  • Of ik opnieuw aanschuif voor een Facebook Live als Van Aert weer wint? "Dat is dan morgen, donderdag? Dat is goed."

  Bekijk de Facebook Live:

  Tirreno - Adriatico
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1individuele tijdritLido di Camaiore - Lido di Camaiore13,9 kmGannaGanna
  2wegwedstrijdCamaiore - Sovicille219 kmMerlierGanna
  3wegwedstrijdMurlo - Terni170 kmEwanGanna
  4wegwedstrijdMarmore - Bellante202 kmPogacarPogacar
  5wegwedstrijdSefro - Fermo155 kmBarguilPogacar
  6wegwedstrijdApecchio - Carpegna215 kmPogacarPogacar
  7wegwedstrijdSan Benedetto del Tronto - San Benedetto del Tronto159 kmBauhausPogacar