Indrukwekkend! Wout van Aert sprint iedereen in de vernieling in Tirreno-Adriatico

  Tirreno - Adriatico: Rit 1
  wegwedstrijd Wegwedstrijddistance 156 km
  location 12:39: Lido di Camaiore - 16:14: Lido di Camaiore
  trophy Wout van Aert
  einde
  startfinish
  020406080100120140156

   Wout van Aert (Jumbo-Visma) heeft zijn ambities in Tirreno-Adriatico meteen kracht bijgezet. Hij won de openingsetappe van de Italiaanse rittenkoers na een massasprint. Onze landgenoot was sneller dan Caleb Ewan (Lotto-Soudal) en is de eerste leider. Het was nog maar zijn tweede koersdag van dit seizoen.

   Bekijk de fraaie sprintzege van Wout van Aert:

   Van Aert kiest het juiste spoor en komt er oppermachtig uit

   Een groepje met Jan Bakelants - die zich liet inrekenen na een mislukte bergtruimissie - mocht het klassieke voorspel voor zijn rekening nemen, maar de vluchters wisten maar al te goed dat ze een vogel voor de kat waren.

    

   De honger van de sprintersploegen was te groot en het rekensommetje klopte perfect. 

    

   "Het is de bedoeling dat ik me vandaag meng", liet Wout van Aert voor de start weten bij onze reporter. "Al wordt het een snelle sprint en dat is niet perfect voor mij."

    

   Van Aert durft zichzelf blijkbaar nog te onderschatten, want na uitstekend voorbereidend werk van zijn knechten koos de klassementsman (!) in zijn eentje als een volleerde spurter onder de vod het juiste wiel van Fernando Gaviria.

    

   De Colombiaan werd bij zijn aanzet overvleugeld door Van Aert, die daar al het verschil maakte. Hij hield zijn lange inspanning overtuigend vast. 

    

   Hij werd nog een klein beetje bedreigd door Caleb Ewan, die zich net als Tim Merlier te veel had laten wegdrummen. 

    

   Maar dat was uiteindelijk voor "la petite histoire", want het gebeurde allemaal aan het achterwerk van Van Aert, die als kopman meteen ook 10 gouden bonificatieseconden in zijn achterzak stopt.

    

   Ewan werd tweede, Merlier eindigde na een knappe remonte nog 6e. Morgen kan Van Aert zijn benen opnieuw laten spreken. De finish voor punchers moet hem nog beter liggen dan deze zuivere sprintaankomst van vandaag.

   Het verschil aan de finish is duidelijk:

   Gezinsgeluk aan de finish:

   Rituitslag Rit 1Rituitslag Rit 1

   Fase per fase

   1. 16 uur 18. Top 10. Van Aert, Ewan, Gaviria, Vendrame, Mezgec, Merlier, Hodeg, Ballerini, Garcia Cortina en Hofstetter. .
   2. 16 uur 18. Voor Jumbo-Visma is het ook de perfecte dag: Primoz Roglic schiet raak in Parijs-Nice. .
   3. 16 uur 15. Hoe verliep de sprint? Merlier liet zich kort na de vod insluiten en zou niet volledig meespelen. Van Aert bleef rustig aan het achterwiel van Gaviria. De Colombiaan kreeg meteen een verkoudheid van Van Aert, die enkel nog rekening moest houden met Ewan. De kleine Aussie kwam wel iets dichter, maar Van Aert won toch met overmacht. Hij is leider. Als klassementsman na een sprintersrit, nota bene.  .
   4. 16 uur 15. Het is een binnenkomer om u tegen te zeggen. Van Aert werd goed gebracht en koos dan het perfecte zog van UAE. Hij kwam er vrij vroeg en fors uit en hield de aanstormende Ewan nog net af. Klasse! .
   5. 16 uur 14. Van Aert! Wout van Aert zet de puntjes op de i. Alsjeblieft! Wat een machtige sprint. En 10 boniseconden. .
   6. 16 uur 14. Van Aert rukt zich los. .
   7. 16 uur 14. Merlier heeft zich laten wegdrummen, Van Aert houdt stand in de buurt van Gaviria. Hij zit perfect. .
   8. Laatste km. Daar is de vod. Wordt Lotto-Soudal zo meteen de lachende derde? . 16 uur 13.
   9. 16 uur 13. Van der Poel rukt door het midden op. Deceuninck zakt weg. De gele bende van Van Aert doet het voortreffelijk. .
   10. 16 uur 12. Nog 2 kilometer en sneltrein Asgreen neemt het stokje over. Ze vechten een duel uit met Jumbo-Visma, dat nog twee mannetjes heeft voor Van Aert. .
   11. 16 uur 12. Jumbo-Visma neemt het heft in handen. Van der Poel is aan het zoeken. De chaos begint.  .
   12. 16 uur 11. Nog 3 kilometer. De klassementsmannen kunnen zich laten afzakken naar meer veilige oorden. Het woord is nu aan de sprinters. Wie brult het hardst?  .
   13. 16 uur 10. Alpecin-Fenix wordt op rechts geflankeerd door Deceuninck-Quick Step, Lotto-Soudal en Jumbo-Visma kamperen aan de overzijde.  .
   14. 16 uur 09. Nog 5 kilometer. Lotto-Soudal begint er stilaan aan. Dat is nog vrij vroeg. Ook de wereldkampioen zal zijn bijdrage leveren voor Hodeg.  .
   15. 16 uur 09. Van der Poel heeft zijn plaats in de trein al opgezocht, al is het niet voor de neus van Merlier.  .
   16. 16 uur 08. Cofidis laat zijn spierballen zien, Lotto-Soudal zit met Kluge, De Buyst en Ewan nog iets verder. Ook Merlier is aan het boksen.  .
   17. 16 uur 06. Nog 8 kilometer. De ploeg van Basso en Contador nestelt zich op kop, maar ze zullen straks overspoeld worden. Het is voorlopig een rit zonder schermutselingen. Hopelijk blijft dat zo.  .
   18. 16 uur 04. Nog eens de belangrijkste sprinters in dit peloton: Ewan, Gaviria, Viviani, Sagan, Merlier, Van Aert, Mezgec, Hodeg, Ballerini, Hofstetter, Bonifazio, Moschetti, ... .
   19. 16 uur 03. Nog 11 kilometer. We klappen het boek van Bais en Rivi dicht. De twee Italianen lopen we de komende dagen ongetwijfeld nog tegen het lijf, maar voor vandaag zijn ze er aan voor de moeite.  .
   20. 16 uur 01. Het is mooi hoe Cofidis vertrouwen toont in Elia Viviani. Vorig jaar was een seizoen om heel snel te vergeten, in de UAE Tour deed de Italiaan het bij zijn rentree na hartperikelen voortreffelijk met een 5e, 4e en 2e plaats.  .