Wout van Aert: "Blijkbaar heb ik al een stap gezet na de Strade Bianche"

  Wout van Aert mag de champagne al laten knallen.

  Als er zaterdag na de Strade Bianche (4e plaats na 1e koersdag) nog (lichte) twijfels waren over het vormpeil van Wout van Aert (26), dan heeft hij die eventuele vraagtekens vandaag vakkundig van tafel geveegd in Tirreno-Adriatico. De kopman van Jumbo-Visma was oppermachtig in een massasprint.

  Op papier leek dit misschien wel de minst geschikte aankomst voor Wout van Aert om een gooi te doen naar de ritzege en bonificatieseconden. "Maar ik kan me blijkbaar ook soms vergissen", lachte de ritwinnaar in Lido di Camaiore.

   

  "Mijn ploegmaats hebben perfect gedaan wat we van plan waren: in een goeie positie onder de vod zitten. Ik zat in het wiel van Fernando Gaviria."

   

  Van Aert rukte zich snel los. "Met zo'n hoge snelheid is het belangrijk om op tijd aan te zetten. Je kunt dan niet veel meer goedmaken en dat bleek ook zo."

   

  "Ik voelde dat ik los was en dat er niet meteen iemand naast me kwam. De laatste meters zijn altijd lastig."

   

  "Of dit deugd doet na de Strade Bianche? Ik had na zaterdag vertrouwen dat ik in orde ben, maar ik had niet verwacht dat ik zo snel zou winnen. Blijkbaar heb ik na de Strade al een stap vooruit gezet."

  Ik had na zaterdag vertrouwen dat ik in orde ben, maar ik had niet verwacht dat ik zo snel zou winnen.

  Wout van Aert

  "Het is mooi dat mijn spurtbenen er ook al zijn"

  Wout van Aert deelde zijn geluk aan de finish met zijn echtgenote en zoontje. "Dat doet deugd. Het is fijn om mijn zoon wat meer te zien", vertelde hij.

   

  In de stand zet Van Aert zijn concurrenten dankzij de bonificaties al op 10 tellen. "Dit is een goeie start van de week. Het is mooi dat mijn spurtbenen er ook al zijn."

   

  "Langs de ene kant is deze zege niet zo belangrijk, want ik was tevreden na de Strade. De verwachtingen zijn altijd hoog voor mij, maar dit is een goeie uitgangspositie voor de rest van de week."

   

  "Mijn ploeg was ook weer op de afspraak en we hebben nu nog meer vertrouwen. Het zou logisch zijn als ik zaterdag bergop tijd verlies, maar op de andere dagen probeer ik tijd te nemen."

  Familiegeluk aan de finish:

  Bekijk de ontknoping:

  Tirreno - Adriatico klassement

  Lees ook: