Eline Berings na coronasaga op EK: "Het ergste wat ik heb meegemaakt"

  Eline Berings kon vandaag toch nog terugkeren naar België.

  De Belgische delegatie is weer thuis na een bijzonder vruchtbaar EK in Torun (Polen). Veel blije gezichten dus in Brussel, maar voor Eline Berings (34) werd het EK indoor een afknapper na een coronasoap. Al blijft de hordeloopster optimistisch: "Even bekomen, een goed glas wijn drinken en op naar de zomer."

  Eline Berings had gisteren de halve finales van de 60 meter horden moeten lopen, maar het dekselse coronavirus besliste er anders over. Berings testte positief, maar dat resultaat werd later gecorrigeerd.

   

  "Het was leerrijk, maar momenteel beschouw ik het als het ergste wat ik heb meegemaakt", vertelt Berings vandaag, een dag na de feiten, bij haar thuiskomst in België.

   

  "Het was het meest intense en negatieve qua emoties, een rollercoaster. Er is zoveel gebeurd in één dag. Het was vooral niet wat je verwacht als je opstaat. Het is een heel bizarre dag geweest."

  Ik vond de testafname niet volgens het protocol en tussen de eerste en de tweede test zat te veel tijd.

  Eline Berings

  Heeft Berings een verklaring voor het verkeerde testresultaat? "Mijn gevoel zegt dat er veel fouten zijn gebeurd."

   

  "Ik vond de testafname niet volgens het protocol en tussen de eerste en de tweede test zat te veel tijd."

   

  "Vanaf 's ochtends wist ik dat ik alleen nog maar slecht nieuws zou krijgen: in het allerslechtste geval was ik ziek, waar ik ook bang voor was, en in het beste geval was ik valspositief."

   

  "Ik zat te kijken naar mijn lege baan in de halve finales terwijl ik wist dat ik daar wel had mogen staan. Het was best heftig."

  "Ik trek mezelf niet vooruit om nog te kunnen lopen"

  Eline Berings zou Eline Berings niet zijn als ze haar hoofd niet laat hangen na deze tegenslag. "Neen, het is niet genoeg geweest", zegt de sprintster vastberaden.

   

  "Als mijn lichaam het zou toestaan, dan zou ik het nog 10 jaar doen. Alleen: er zit een vervaldatum op elk lichaam. Ik trek mezelf niet vooruit om nog te kunnen lopen. Ook nu niet."

   

  "Dit EK was los van mijn ellende ook fantastisch en daar heb ik ook van genoten. Ik hoop dat dit de start is van een speciale generatie die fantastische dingen zal laten zien."

   

  "En voor mezelf: even bekomen, een goed glas wijn drinken en dan op naar de zomer."