Nieuwe test van Eline Berings is negatief: "Hadden ze me maar sneller hertest"

  De hordeloopster legde zaterdag een positieve PCR-test af.

  Eline Berings had zondag op het EK atletiek indoor de halve finales moeten lopen van de 60 meter horden. Maar een positieve coronatest zette het licht op rood voor Berings. Bij een nieuwe test bleek Berings toch negatief.

  Voor ze zich gisteren plaatste voor de halve finales van de 60 meter horden moest Eline Berings eerst nog passeren via het coronatestcentrum. Wat toen nog een formaliteit bleek, had zware gevolgen.

   

  Berings legde een positieve test af, nieuws dat ze te horen kreeg vlak voor haar halve finale op zondag. "Ik denk niet dat ik hoef te zeggen hoe kapot ik hiervan ben", reageerde de 34-jarige Berings op social media.

   

  Meteen werd geopperd dat het resultaat van de PCR-test valspositief was. "Er is meteen een arts bij Eline geweest en die heeft een sneltest afgenomen, die negatief blijkt te zijn", zei delegatieleider Gerry Follens.

   

  Berings moest een tweede PCR-test ondergaan en die bleek inderdaad negatief. . "Als ze me toch maar sneller hadden hertest." Helaas kwam de uitslag van die tweede test te laat voor de halve finales.

   

  Zo komt er een treurig einde aan wat meer dan waarschijnlijk haar laatste EK indoor was. 12 jaar geleden veroverde Berings de Europese titel op de 60 meter horden.