EK atletiek: Voor Rosius en Zagré is halve finale het eindstation, Carmoy pakt brons

  De ochtendsessie op het EK indoor atletiek in Torun heeft België een 4e medaille opgeleverd. Thomas Carmoy zweefde in het hoogspringen naar brons. Rani Rosius (60m) en Anne Zagré (60m horden) strandden in de halve finales, Eline Berings kwam niet meer aan de start door een positieve coronatest.

  EK indoor - zondag

  1. 14 uur 04. Rosius: "Camroy brons? Echt?! Dat heb ik gemist!".

   Rosius: "Camroy brons? Echt?! Dat heb ik gemist!"

  2. 14 uur 03. Carmoy: "Mijn doel was om gewoon om de finale te halen".

   Carmoy: "Mijn doel was om gewoon om de finale te halen"

  3. 14 uur 02. Tot vanavond! Vanavond komen er nog 2 Belgen en de estafetteploeg in actie.  Isaac Kimeli  en  Robin Hendrix  lopen om 17.52 uur de 3.000 meter. Om 18.57 uur sluiten de  Belgian Tornados  het EK indoor voor de Belgen af. Wordt het aantal medailles nog aangedikt vanavond? Volg het met tekst en de livestream op de website vanaf 17.00 uur. De avondsessie wordt ook uitgezonden op één (17.00 uur) en Canvas (18.00 uur). .
  4. 14 uur . Thomas Carmoy mag zijn bronzen medaille ontvangen.

   Thomas Carmoy mag zijn bronzen medaille ontvangen

  5. 13 uur 56. Overzicht van de Belgische prestaties. De ochtendsessie van de slotdag in Polen leverde alweer eremetaal op voor ons land.  Thomas Carmoy  zweefde in het hoogspringen naar brons, met een sprong van 2,26 meter. Sprintster  Rani Rosius plaatste zich voor de halve finales, wat haar eindstation was op dit EK. De 20-jarige sprintsensatie werd 4e in haar halve finale in een tijd van 7"29. Ook voor  Anne Zagré  is de halve finale het eindstation. De hordeloopster werd in een tijd van 8"08 4e.  Eline Berings  kwam niet meer aan de start door een positieve coronatest deze ochtend. .
  6. 13 uur 50. "Ik voelde me echt goed en zat goed in de race, maar nu moeten we analyseren wat er beter kan.". Anne Zagré.
  7. 13 uur 46. Zagré: "Ik ben echt teleurgesteld". "Ik ben echt teleurgesteld, want ik had hier zeker op meer gehoopt", reageerde Zagré na afloop. "Ik voelde me echt goed, zat goed in de race, maar nu moeten we toch analyseren wat er beter kan. Wat er nodig zou zijn om hier toch sneller te gaan." Nu richt de hordeloopster zich op het outdoorseizoen. "Nu rusten en opnieuw beginnen te trainen. Normaal gezien vertrek ik op stage naar Belek. Welke competities er zullen volgen, daar moet ik nog over nadenken. Voor Tokio bekijk ik het puntensysteem niet te veel. Ik mik eerder op de olympische limiet." .
  8. 13 uur 45. Anne Zagré plaatst zich niet voor finale.

   Anne Zagré plaatst zich niet voor finale

  9. 13 uur 44. Ook Anne Zagré niet naar finale. Anne Zagré komt als 4e over de finishlijn in haar halve finale. De Nederlandse Visser loopt naar winst. Met een tijd van 8"08 maakt Zagré geen kans om opgevist te worden voor de finale. .
  10. 13 uur 36. Net zoals bij de 60 meter sprint, plaatsen de eerste 2 loopsters zich rechtstreeks voor de finale. 2 atletes met de snelste verliezende tijd worden opgevist voor de finale. .
  11. 13 uur 29. Anne Zagré als laatste Belgische in actie. Anne Zagré loopt straks haar halve finale op de 60 meter horden. Daar zal Eline Berings niet aan deelnemen vanwege een positieve coronatest. Kan Zagré een finaleticket bemachtigen? .
  12. 13 uur 19. Rosius: "Niet gerekend op plek in finale". Na afloop van haar halve finale was Rani Rosius realistisch. "Ik had ook niet gerekend op die finale. Ik ben al heel blij dat ik in de halve finale heb kunnen staan en dat ik daarin ook iets sneller was dan in de reeksen. Spijtig wel dat een nieuw PR er niet inzat, want het voelde wel goed."  "De start was al beter, maar vooral het wachten vooraf duurde echt te lang. Dan is het moeilijk om de concentratie te houden. Toen we moesten starten, waren mijn voeten dan ook nog aan het slapen in mijn spikes. Ik heb het beste van mezelf kunnen laten zien. Ik denk dat dit alles was wat erin zat op dit moment, maar dat neemt niet weg dat ik zin heb in meer", is Rosius vastberaden. .
  13. 13 uur 15. "Ik heb het beste van mezelf kunnen laten zien en heb zin in meer.". Rani Rosius.
  14. 13 uur 11. Tamberi niet over 2m37, Nedasekau pakt het goud.

   Tamberi niet over 2m37, Nedasekau pakt het goud

  15. 13 uur 10. Nedasekau pakt Europese titel hoogspringen. Niet Tamberi, maar wel de Wit-Rus Nedasekau pakt de Europese titel in het hoogspringen. Hij sprong als enige over 2m37. Tamberi moet tevreden zijn met zilver (2m35), Thomas Carmoy gaat met het brons aan de haal (2m26). .
  16. 12 uur 55. België voert medaillestand aan! Een historisch EK indoor wordt het voor de Belgische delegatie. Voor het eerst weet België 4 medailles weg te kapen op het Europese toneel in de zaal. Daarmee voert ons land ook de medaillestand aan! .
  17. 12 uur 54. Italiaan Tamberi viert sprong over 2m35 met een dansje.

   Italiaan Tamberi viert sprong over 2m35 met een dansje

  18. 12 uur 52. Geen finale voor Rani Rosius. Rani Rosius is haar plekje op de  hot seat kwijt. Enkel nummers 1 en 2 van elke halve finale stoten rechtstreeks door. Rosius werd 4e in haar reeks en moest even bang afwachten. Maar in de 2e halve finale liep de Nederlandse Samuel sneller dan onze landgenote. .
  19. 12 uur 47. Halve finale is het eindstation voor Rani Rosius.

   Halve finale is het eindstation voor Rani Rosius