Ward Lemmelijn toont zich beste Belgische skiffeur: "Ooit olympische ambitie"

  Ward Lemmelijn was dolgelukkig met zijn overwinning.

  Ward Lemmelijn was gisteren de beste Belgische skiffeur tijdens de trials op de watersportbaan in Willebroek. De 23-jarige roeier was na afloop tevreden, maar erkende dat er nog veel werkpunten zijn. "Vooral op technisch vlak is er nog werk aan de winkel", klinkt het. Vorige week kroonde Lemmelijn zich nog tot wereldkampioen indoorroeien.

  "Ooit de ambitie me te kwalificeren in de skiff voor de Spelen"

  Lemmelijn begon pas in 2017 met roeien en staat bekend om zijn fysieke kracht. Vooral indoor, op de ergometer, toonde hij al meermaals zijn capaciteiten met wereldtitels bij de beloften en vorige week nog bij de senioren. In het water had Lemmelijn echter altijd moeite met het overbrengen van zijn kracht. 

   

  "Het was 's ochtends tijdens de kwalificaties een beetje een stap in het onbekende. Ik heb me tevredengesteld met het aanhouden van een hoog ritme, zonder uitschieters. Ik werd in de kwalificaties 4e, op 6 seconden van de winnaar."

   

  "In de finale bewees ik dat mijn starttechniek nog niet top is. Ik zat na 500 meter op een achterstand, maar voelde me goed. Ik kon halverwege versnellen en de overwinning pakken."

   

  "Deze overwinning is voor mij een beloning na 6 maanden hard werken op het water", ging Lemmelijn voort. "Vaak trainde ik alleen. Het aantrekken van Johan Blondelle als mijn coach, eind 2020, en de komst van een nieuwe, modernere boot hebben me geholpen mijn doel te halen."

  Deze overwinning is voor mij een beloning na zes maanden hard werken op het water

  Ward Lemmelijn

  Vandaag komt Lemmelijn in duo eerst in actie met Tristan Vandenbussche, de nummer 2 van de trials in de skiff zaterdag. In de namiddag vormt hij een koppel met Pierre De Loof, die zaterdag 3e werd. "We zullen zien wat dat zal geven."

   
  "Ik wil mezelf graag ontdekken en verbeteren. Ik zal ooit de ambitie hebben me te kwalificeren in de skiff voor de Olympische Spelen, maar daar zal ik technisch nog veel voor moeten verbeteren. Ik ben heel gemotiveerd en wil met meer flexibele en ontspannende bewegingen verder komen in mijn ontwikkeling", aldus Lemmelijn.

  De finale van Lemmelijn in beeld