Sarah De Bie: "Sinds ik mama ben, heb ik veel minder stress voor Wout"

  Vorig jaar in Siena: Wout van Aert en Sarah De Bie net na de finish van de Strade Bianche.

  De vrouw van Wout van Aert is niet mee naar Italië voor de Strade Bianche. Zij volgt de koers thuis met zoonlief Georges. "Als we videobellen herkent hij de stem van Wout", vertelt Sarah De Bie in een gesprek met MNM.

  Tijdens het wielervoorjaar belt Laura Govaerts van MNM elke week met een rennersvrouw. Deze week is Sarah De Bie aan de beurt. Haar man Wout van Aert begint zaterdag aan zijn seizoen in de Strade Bianche, de Italiaanse koers die hij vorig jaar won.

   

  De Bie maakte het van dichtbij mee in Toscane. "Nu zal ik minder stress hebben voor een koers van Wout", vertelt ze. "Sinds ik mama ben geworden heb ik het veel beter onder controle."

   

  Net voor een koers hebben Wout en Sarah de gewoonte om mekaar nog een keer te bellen. "Meestal hoor ik hem de avond voordien, maar dan praten we over allesbehalve de wedstrijd. Dan gaat het eerder over alledaagse dingen."

   

  De voorbije weken heeft Van Aert zijn seizoen voorbereid op stage in Tenerife. "Hij was 3 weken weg. Dat is niet altijd eenvoudig, ook voor hem niet. Hij stond niet te springen om Georges achter te laten", weet zijn vrouw.

   

  "Wout mist zijn zoon, maar als we bellen, heb ik toch de indruk dat Georges zijn stem herkent", lacht Sarah. "Dat is plezant."

  Meestal hoor ik Wout de avond voordien nog een keer, maar dan hebben we het over alles behalve de wedstrijd. We praten dan eerder over alledaagse dingen.

  Sarah De Bie

  MNM belde met Sarah De Bie:

  VIDEO: Van Aert triomfeert in de Strade Bianche 2020