Wout van Aert is klaar voor Strade Bianche: "Mathieu was wel indrukwekkend"

  Wout van Aert was vorig jaar de allersterkste in de Strade Bianche.

  Op de Toscaanse grindwegen wil Wout van Aert zaterdag zijn kunststukje van vorig jaar maar al te graag overdoen. "Maar als het zo droog blijft als nu, is het wel verraderlijk", zegt het kopstuk van Jumbo-Visma.

  Van Aert voelt zich klaar voor nieuwe zege in de Strade Bianche

  Van Aert: "Minder putten dan vorig jaar op de stroken"

  Wout van Aert (Jumbo-Visma) verkende vandaag de Strade Bianche, de epische eendagskoers die hij vorig jaar autoritair naar zijn hand zette. 

   

  "Deze verkenning is altijd een van de leukste fietstochtjes van het jaar", reageerde Van Aert na afloop. "Vandaag had ik nog wat tijd om rond te kijken en dan valt het op in wat voor een mooi decor we rijden."

   

  "De grindwegen liggen er in elk geval beter bij dan vorig jaar. Toen waren er veel meer putten. Nu liggen de stroken er effener bij, ook al zijn er nog altijd putten."

   

  "Als het zo droog blijft als nu, is het wel verraderlijk. Voor morgen voorspellen ze een beetje regen. Dat zal bepalen of het stof geblust zal worden of niet."

  Ik deel mijn Strava-gegevens zodat de mensen weten waarmee ik bezig ben. Meer zit daar niet achter.

  Wout van Aert

  De voorbije 3 weken stoomde Van Aert zich op de Teide klaar voor de klassiekers. "Ik ben goed uit de hoogtestage gekomen. Vooral tijdens de laatste week heb ik een mooie stap gezet." 

   

  Dat bewezen ook zijn "indrukwekkende" cijfers op Strava. "Ik heb dat ook gelezen in de krant, maar je moet die cijfers in hun context zien. Het is niet zo moeilijk om je persoonlijke records te verbeteren."

   

  "Veel belangrijker is het hoe mijn gevoel was en hoe de echte wattages waren. En dat zat ook allemaal goed. Ik kijk meer naar die zaken dan naar de Strava-cijfers. Ik deel mijn Strava-gegevens zodat de mensen weten waarmee ik bezig ben. Meer zit daar niet achter."

  VIDEO: Van Aert triomfeert in de Strade Bianche 2020

  "Meer renners in de gaten houden dan enkel Mathieu en Alaphilippe"

  Heeft Van Aert zijn concurrenten aan het werk gezien tijdens het openingsweekend? "Ik heb enkel wat beelden achteraf gezien. Mathieu en Alaphilippe hebben er elk een zware koers van gemaakt. Vooral Mathieu zag er zondag heel sterk uit, dat was wel indrukwekkend." 

   

  "Ik hou zaterdag natuurlijk rekening met die 2 renners. Maar ik denk dat het verstandig is om nog wat meer renners in de gaten te houden. De Strade Bianche heeft misschien wel het sterkste deelnemersveld van alle eendagskoersen."

   

  "Traditioneel doen hier ook veel klimmers mee. Gasten zoals Fuglsang, Pogacar en Bernal zijn er zaterdag ook bij. Dat toont aan dat deze wedstrijd aan veel belang heeft gewonnen."

   

  Wat verwacht Van Aert zaterdag van die andere veldrijder, Tom Pidcock? "Deze koers moet hem qua profiel nog beter liggen dan het openingsweekend. Ik ben benieuwd." 

  Lees ook: