Ga naar de inhoud

Gouden Schoen Tine De Caigny verhuist van Anderlecht naar Duitsland

0 / 0

Tine De Caigny heeft een transfer naar het buitenland versierd. De Anderlecht-speelster trekt naar Hoffenheim, het huidige nummer 3 in de Bundesliga. De Gouden Schoen tekent er een contract tot juni 2023. "Ik zal eerst nog tot de laatste dag alles geven voor Anderlecht."

Tine De Caigny is na 4 seizoenen bij Anderlecht klaar voor een stap naar het buitenland. De 23-jarige Red Flame trekt na dit seizoen naar Hoffenheim. Door de transfer wordt De Caigny ook voltijds profvoetballer.

 

“Ik voel me er klaar voor”, vertelt De Caigny. “Dit is een goeie stap in mijn ontwikkeling. Ik hoop dat ik bij Hoffenheim nog beter kan worden als speelster. Ik wilde enkel vertrekken bij Anderlecht als het volledige plaatje klopte, dat is bij Hoffenheim het geval."

 

Eerst wil ze met de ongeslagen leider Anderlecht nog kampioen worden in België. “Ik zal tot de laatste dag alles geven voor de club en hoop dat we kampioen kunnen worden.” 

 

Voor De Caigny is het haar tweede buitenlandse avontuur. Eerder speelde ze voor Valerenga in Noorwegen. "Nu sta ik als persoon en speelster veel verder. De omstandigheden zijn helemaal anders.”

Ze hadden me al gecontacteerd voor de Gouden Schoen

Tine De Caigny

"Ik oefen mijn Duits met "Sturm der Liebe""

Op Radio 2 Oost-Vlaanderen gaf De Caigny nog wat meer uitleg bij haar transfer. "Iedereen heeft wel gezien dat we met de Red Flames tegen Duitsland een stevige wedstrijd kregen. Het is een heel krachtige competitie en ik denk dat ik daar mijn mannetje zal moeten staan. Ik kijk er zeker naar uit."

 

Hoffenheim heeft zelf contact opgenomen en na enkele gesprekken met de trainer en het bestuur heeft ze dan de knoop doorgehakt. "Ze hadden mij  al gecontacteerd voor de Gouden Schoen, maar ze waren natuurlijk heel trots op die prijs en op het feit dat ze mij kunnen verwelkomen na de zomer."

 

Op dit moment staat Hoffenheim op een Champions League-plaats. "Ik hoop dat Hoffenheim minstens derde blijft zodat we die Champions League kunnen spelen."

 

Het Duits van De Caigny staat nog niet op punt. "Ik ben nu naar Sturm der Liebe aan het kijken. Ze hadden mij dat aangeraden. Mijn mama en mijn oma spreken wel heel goed Duits, dus die kunnen mij zeker helpen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.