NBA: Atlanta wijst coach Pierce de deur, nieuw verlies voor leider Utah

  Lloyd Pierce aan het werk als coach van Atlanta Hawks.

  Het NBA-team Atlanta Hawks heeft zijn coach Lloyd Pierce ontslagen. De ploeg uit Atlanta kwam niet goed uit de startblokken dit seizoen en de play-offs lijken ver weg. In het Westen smeerde Zion Williamson leider Utah een nieuwe nederlaag aan.

  "We bedanken Lloyd voor zijn harde werk en inzet. Niet alleen bij de Hawks, maar ook voor de stad Atlanta", zei voorzitter Travis Schenk. "We verwachten veel van dit team. We hopen met deze wissel een sterke tweede seizoenshelft te spelen."

   

  De club stelde nog geen opvolger aan, maar volgens verschillende Amerikaanse media zou assistent Nate McMillan het roer overnemen. McMillan heeft jarenlange ervaring als hoofdcoach achter de kiezen. De Amerikaan was coach bij Seattle, Portland en de Indiana Pacers.     

  We hopen met deze wissel een sterke tweede seizoenshelft te spelen

  Traavis Schenk

  Pierce zwaait uit met een mager rapport. De Hawks kwamen niet verder dan 63 zeges en 120 nederlagen onder de Amerikaan. Het team had zich nochtans grondig versterkt in het tussenseizoen. 

   

  Clint Capela, Bogdan Bogdanovic, Danilo Gallinari en Rajon Rondo werden gehaald om de jonge topspeler Trae Young te ondersteunen. Blessureleed gooide roet in het eten bij verschillende van hen. De Hawks hopen met een nieuwe coach de play-offs nog te halen.

  Williamson smeert leider Utah nieuwe nederlaag aan.

  New Orleans heeft maandagavond de maat genomen van Utah Jazz, de leider in de Western Conference. Onder leiding van een oppermachtige Zion Williamson wonnen de Pelicans met 129-124.

   

  De 20-jarige Williamson was goed voor 26 punten, 10 rebounds en 5 assists. Voor Utah was het nog maar de 8e nederlaag dit seizoen, maar al de 2e in 3 matchen. Ze blijven wel comfortabel leider in de Western Conference. 

  Philadelphia blijft leider in het Oosten

  Philadelphia is de koploper in de Eastern Conference en liet zich maandagavond niet verrassen. De Sixers zetten de Pacers opzij met 130-114. Shake Milton werd topschutter met 26 punten, 2 meer dan sterspeler Joel Embiid.