De sterren voor Kuurne-Brussel-Kuurne: sprinters of Deens bisnummer?

  Wordt Kuurne-Brussel-Kuurne het tweelingsbroertje van de Omloop Het Nieuwsblad en krijgen we ook vandaag een (massa)sprint? Die kans zit er dik in, zo leiden we af uit de sterrenkeuze van onze juryleden.

  ***

  Arnaud Démare (Groupama-FDJ) bewees in de Giro d'Italia dat hij tot het rijtje topsprinters gerekend mag/moet worden, maar de Franse kampioen is dit seizoen nog niet op dreef. De zegekoning van 2020 bleef op zijn honger zitten in de Provence. Doet hij vandaag beter dan zijn 2e plaats in 2018 in Kuurne?

   

  Zijn grootste belager lijkt uit Noorse hoek te komen. Alexander Kristoff (UAE) speelde gisteren een hele dag verstoppertje, maar zat klaar om in Ninove zijn handen in de lucht te steken. Tot een lekke band op 2 kilometer van de finish roet in het eten gooide. Volgt zijn revanche vandaag?

  **

  Alpecin-Fenix spaarde kopstukken Mathieu van der Poel en Tim Merlier voor deze semiklassieker. Met de Nederlandse kampioen en de voormalige Belgische kampioen kunnen ze verschillende tactieken toepassen.

   

  Merlier is het belangrijkste wapen voor een massasprint, Van der Poel kan de boel forceren met een aanval en mag zeker niet uitgevlakt worden in een spurt van een omvangrijke groep.

   

  De eerste niet-sprinter in het lijstje is Kasper Asgreen (Deceuninck-Quick Step). De Deen schudde vorig jaar een ijzersterke solo uit zijn dijen en onze jury gelooft dat hij dat kabinetstukje in zijn Deense kampioenentrui kan herhalen.

  *

  Op het derde bankje vinden we met Ethan Hayter een 22-jarig Ineos-diamantje dat gisteren niet kon schitteren door een val net voor de slotkilometer. Deelt hij vandaag een visitekaartje uit in Vlaanderen?

   

  Christophe Laporte (Cofidis) en Timothy Dupont (Bingoal-Wallonie Bruxelles) bewezen in de Ster van Bessèges al dat ze een ster waard zijn. De Fransman won de eerste rit, onze landgenoot was de sterkste sprinter in de tweede etappe.

   

  Trek-Segafredo was gisteren in de finale onbestaande en moet vandaag de rug rechten. Mads Pedersen lijkt de vooruitgeschoven pion als het op een sprint aankomt.

   

  De laatste kandidaat is de surprise van de jury. Jannik Steimle (24) is op papier een knecht bij Deceuninck-Quick Step, maar de Duitse hardrijder kickt op het Vlaamse werk en dwong in 2019 met zijn zege als stagiair in Koolskamp meteen een profcontract af bij het team van Patrick Lefevere. Springt hij vandaag een rijtje hoger in de hiërarchie?

  Lees ook