Smaakmaker Van der Poel: "Het was een ingeving van het moment"

  Van der Poel amuseerde zich in de lange vlucht.

  Mathieu van der Poel won Kuurne-Brussel-Kuurne niet, maar was wel de smaakmaker met een aanval van om en bij de 80 kilometer. De renner van Alpecin-Fenix werd gegrepen met de streep in zicht. "Het was geen slechte poging. Ik heb me geamuseerd."

  "Die aanval was een ingeving van het moment", vertelde Van der Poel zijn verhaal na de koers. "Ik denk dat dit de beste manier is om me klaar te stomen voor wat nog moet komen. En ik heb me wel geamuseerd, moet ik zeggen."

   

  "Ik kreeg Narvaez van Ineos mee en die reed heel sterk. Daar heb ik veel aan gehad. Ik hoopte vroeg te openen en zo de schifting te maken. Ik had wel gehoopt dat er na de Kwaremont nog een groepje met favorieten zou aansluiten, maar dat gebeurde niet. Het was dan een moeilijke beslissing: blijven rijden of niet."

   

  Kwam Van der Poel zichzelf tegen in die lange vlucht? "Dat viel goed mee eigenlijk. De groep bleef ook goed draaien, dus ik heb niet voor de aanval gekozen. Ik denk niet dat ik alleen harder had kunnen rijden."

   

  "Uiteindelijk is het net niet gelukt. Ik bleef er wel in geloven want het gat bleef hangen op 20 seconden. Maar er zaten nog net iets te veel koppeltjes in de achtervolgende groep, mannen die zich konden leegrijden tot op ons wiel. We worden met de finish in zicht gegrepen, dus het was geen slechte poging."

  De groep bleef goed draaien dus ik heb niet voor de aanval gekozen. Ik denk niet dat ik alleen harder had kunnen rijden

  Van der Poel rijdt deze week nog Le Samyn. Is dat voldoende voorbereiding voor de Strade Bianche? "Drie koersdagen is voldoende voor mij, denk ik. Ik voel mezelf vrij goed."


  "Ik heb niet het gevoel dat ik daar iets moet rechtzetten. Ik heb die eerste maand van vorig seizoen niet echt goed gepresteerd, maar nu voel ik me heel anders dan na de coronapauze. Ik kom uit het crossseizoen en heb gelijk weer de goeie flow te pakken."


  "De Strade is wel een lastige koers maar ik wil er weer een leuke wedstrijd rijden. Of het een koers is die op mijn palmares hoort? Als jij het zegt."

  Lees ook