Antwerp hekelt de arbitrage na gelijkspel tegen Standard: "Het systeem klopt niet"

  Antwerp bleef op Standard steken op een 1-1-gelijkspel.

  Antwerp zette gisteren een zeer verdienstelijke prestatie neer op het veld van Standard, maar vergat zichzelf te belonen. Al keek The Great Old ook richting de arbitrage. "Het was niet goed", zuchtte general manager Sven Jaecques voor onze camera.

  Antwerp nam een puntje mee op Sclessin, maar mopperde in zijn wedstrijdanalyse ook over de scheidsrechter en de VAR. 

   

  Enkele beslissingen waren voer voor discussie en draaiden nadelig uit voor The Great Old. "Het was niet goed", was het oordeel van general manager Sven Jaecques.

   

  "Ik praat niet graag over de arbitrage, maar Hein Vanhaezebrouck heeft de deur geopend dat je het toch weer mag doen zonder gestraft te worden." Vanhaezebrouck en Gent haalden fors uit op de vorige speeldag na de match tegen Eupen.

   

  "Ik kom vaak op voor de refs, want we hebben jonge en goeie scheidsrechters die fouten maken en die qua inborst goed zijn, maar het systeem klopt niet."

   

  "Er is veel te veel druk, er zijn veel te veel bazen. Je voelt dat ze zelf twijfelen en dan krijg je prestaties zoals deze."

   

  "Er moet gekeken worden naar een systeem dat werkt. Er zijn zaken die besproken en uitgesproken moeten worden."

   

  "Men moet ook luisteren naar clubs, spelers en trainers. Dat kan vrij snel opgelost worden, denk ik. Maar het is niet omdat het kan, dat het ook zal worden opgelost."

  Er is te veel druk, er zijn te veel bazen. Je voelt dat de refs zelf twijfelen.

  Sven Jaecques (Antwerp)

  "Alleen kan Lamkel Zé niets, maar kijk hoe de groep de klik heeft gemaakt..."

  Wie inzoomde op het sportieve luik, kwam uiteraard weer uit bij Didier Lamkel Zé. "Na de blessures van Mbokani en Haroun en enkele covidgevallen moeten we als club zeer tevreden zijn dat Didier onmiddellijk dit niveau haalt", gaf Sven Jaecques met lichte tegenzin toe.

   

  "En we moeten de trainer en de spelers zeer dankbaar zijn dat ze hem op een goeie manier begeleid hebben om prestaties te leveren. Alleen kan Didier niets, maar als je kijkt hoe de groep de klik gemaakt heeft..."

   

  Snoert hij nu ook de supporters de mond? "Zij mogen kwaad en blij zijn en van mening veranderen. Ik snap dat er grote frustratie is omdat ze niet met ons kunnen vieren."

   

  Donderdag is Lamkel Zé nog geschorst in de Europa League tegen Rangers. "En we weten allemaal hoe hij aan zijn twee gele kaarten gekomen is. Dat is dubbel jammer", doelt Jaecques op de kortsluiting van Lamkel Zé vorig seizoen in de voorrondes tegen AZ.

  Didier Lamkel Zé.