Sterk Antwerp moet tevreden zijn met puntje bij Standard

  1. 45+5' - Geel - Martin Hongla
  2. 28' - Doelpunt - Nill De Pauw (1 - 1)
  3. 8' - Doelpunt strafschop - Mehdi Carcela-González (1 - 0)
  1. 90+2' - Verv. Lior Refaelov door Nana Ampomah
  2. 90' - Geel - Maxime Le Marchand
  3. 85' - Verv. Pieter Gerkens door Aurélio Buta
  4. 83' - Verv. Mehdi Carcela-González door Abdoul Tapsoba
  5. 80' - Geel - Maxime Lestienne
  6. 79' - Geel - Didier Lamkel Ze
  7. 74' - Verv. Samuel Bastien door Eden Shamir
  8. 56' - Geel - Frank Boya

  Standard en Antwerp hebben in een enerverende match de punten gedeeld: 1-1. Mehdi Carcela en Nill De Pauw maakten de goals, Lamkel Zé en de VAR bepaalden mee het resultaat. Antwerp behoudt zeker zijn tweede plaats.

  Standard - Antwerp kort samengevat

  • Sleutelmoment: Rond het uur krijgen Seck en Lamkel Zé elk een dot van een kans om Antwerp op voorsprong te zetten, maar de bal wil er niet in. Bij 1-2 zien we een stroef spelend Standard niet zomaar terugkeren.
  • Man van de Match: Een assist, een schwalbe, een afgekeurd doelpunt en de broek aftrekken van de sterspeler van de tegenstander. Je verveelt je geen moment als Didier Lamkel Zé tussen de lijnen loopt.
  • Opvallend: De doelpuntenmakers van vandaag stonden allebei bijzonder lang droog. Carcela scoorde voor het laatst iets meer dan een jaar geleden, voor De Pauw was het zelfs al ruim twee jaar geleden.

  Bekijk de goals uit Standard - Antwerp (1-1)

  Antwerp veert recht na Luikse VAR-strafschop

  Het respect van beide ploegen voor elkaar bleek uit de opstellingen. Zowel Antwerp met huurling Le Marchand en Standard met Gavory en Cimirot kozen tegen een rechtstreekse concurrent voor Play-off I voor een tikkeltje meer zekerheid.

   

  De eerste bijdrage van Le Marchand was echter niet om over naar huis te schrijven. Bokadi ging na een slalom in slow motion over het been van de Fransman en versierde dankzij de tussenkomst van de VAR een strafschop. Carcela zette die laconiek om en gaf Standard het voordeel. Toch gaven de Rouches het heft uit handen, al punterde Raskin nog een leuke kans naast.

   

  Op het hobbelige en soms nog harde veld van Sclessin trok Lamkel Zé de bezoekers vooruit. Eerst werd hij nog teruggefloten voor buitenspel, maar wat later was hij onmogelijk af te stoppen. De Kameroener stoof met de bal aan de voet het halve veld over en legde de 1-1 op de voet van De Pauw.

   

  The Great Old nam de regie over en ook Refaelov kwam piepen met een leep steekballetje tussendoor. Daar had de onbesuisde Lukaku beter mee moeten doen. Lamkel Zé borstelde nog een plaatsbal naast en zorgde dan voor het betere acteerwerk. In een poging om een strafschop af te dwingen bleef hij minutenlang op het koude gras liggen. De VAR vond de vinger in zijn oog echter veel te licht.

  Match van Lamkel Zé: Assist, broek aftrekken, lang blijven liggen, grote misser, gele kaart en afgekeurd doelpunt

  Onmondig Standard ontsnapt aan nederlaag

  Leye probeerde met de invalbeurt van Lestienne meer slagkracht in zijn elftal te krijgen, maar Standard kwam vaak niet veel verder dan de bal rondspelen tot aan de zestien meter van de bezoekers. Een euvel dat de Luikenaars al een paar weken parten speelt.

   

  Dan was Antwerp stukken gevaarlijker. Gerkens kopte slim over Henkinet op de lat, waarna de Luikse doelman net op tijd overeind veerde om de rebound van Seck weg te slaan. Laifis zorgde met een strakke vrijschop voor een tussendoortje, maar bijna alle actie speelde zich af aan de andere kant. Lamkel Zé kon na een subtiele tik van Boya alleen voor doel niet afwerken.

   

  Antwerp bleef het met alle middelen proberen. Lamkel Zé hengelde met een fopduik naar een strafschop, maar ving enkel een gele kaart. De pas ingevallen Buta devieerde een voorzet nipt naast, wat de ergernis bij Vercauteren enkel deed groeien. In de absolute slotseconde wurmde zijn ploeg de 1-2 toch in het doel, maar die werd terecht afgekeurd voor hinderlijk buitenspel van Seck.

   

  Standard blijft door het gelijkspel hangen en ziet zijn kansen op deelname aan Play-off I slinken. Antwerp houdt de tweede plek ook na deze speeldag vast, maar liet twee punten liggen. Dat had het zeker aan zichzelf, maar in mindere mate ook te wijten aan enkele beslissingen van de VAR die net in het nadeel van The Great Old uitdraaiden.

  Vercauteren controleert op smartphone of goal wel terecht werd afgekeurd

  Henkinet heeft een geweldige redding huis

  Klauss: "We moeten hieruit leren"

  Joao Klauss was niet geheel tevreden. "We wilden winnen. Het was een goede prestatie van de ploeg. We hielden de bal goed bij en creëerden kansen. Daar ben ik blij mee, maar niet met het resultaat."

   

  "We begonnen echt goed en scoorden ook, maar daarne pakten we een gemakkelijke tegengoal. Dat mag je in dit soort wedstrijden niet doen, want dan wordt het moeilijk om te winnen. Daar moeten we uit leren", vond de Braziliaanse spits van Standard.

   

  Was Mbaye Leye boos tijdens de rust? "Hij zei enkele dingen die we beter konden doen, maar gaf ons vooral vertrouwen. We moesten de intensiteit hoog houden. Ik heb de coach al zien roepen, maar doorgaans is hij heel rustig", lachte Klauss.

  De Laet: "Lamkel Zé moet blijven werken"

  Ritchie De Laet was niet te spreken over de start van Antwerp. "Ik denk dat de eerste tien minuten niet om aan te zien waren. Niemand wilde in duel gaan, iedereen liet alles maar gebeuren. Zo gebeurde die eerste fase, waarbij hij gewoon voorbij vier-vijf man wandelt en uiteindelijk neergaat in de zestien."

   

  "Het was precies alsof we dat nodig hadden om wakker te worden. Daarna hebben we overgenomen. We zijn puur op kracht beginnen te spelen en hebben dat ook in de tweede helft gedaan. Ik probeer altijd de aanjager te zijn, maar dat is niet altijd gemakkelijk."

   

  "Deze kant van het veld was ook gewoon beton", verwees de verdediger van Antwerp naar de speelhelft van zijn ploeg voor de rust. "Misschien hadden we daar ook wat problemen mee. Aan de andere kant lag het zachter. Daar kon je een bal inspelen zonder dat die bleef botsen. Dat was hier onmogelijk."

   

  Hoe ligt Lamkel Zé inmiddels in de groep? "Ik heb het tevoren al gezegd: zolang hij belangrijk voor ons blijft en hij minder fratsen uithaalt, kunnen we dat aanvaarden. Hij moet wel belangrijk blijven en blijven werken. Spijtig vandaag van zijn kans."

   

  De naam van De Laet valt geregeld als mogelijke Rode Duivel. "Ikke? Tja, het zou mooi zijn als het gebeurt", lachte hij. "Ik probeer eerst elke wedstrijd belangrijk te zijn voor Antwerp. Dan zien we wel wat er in maart gebeurt."

  Vercauteren: "De scheidsrechter heeft altijd gelijk, zelfs al heeft hij ongelijk"

  Henkinet: "Zitten nog altijd in de race voor POI"

  Le Marchand: "Komt op details aan, anders winnen we die match"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde. Standard doet met 1-1 niet meteen een geweldige zaak in de strijd voor Play-off I, maar mag misschien wel blij zijn met een gelijkspel. Antwerp had immers meer en betere kansen op Sclessin. .
  3. tweede helft, minuut 93. Afgekeurd! Na een lange inworp van De Laet krijgen de Rouches de bal niet weg. Lamkel Zé ramt hem erin, maar Seck loopt buitenspel terwijl hij deelneemt aan de fase. Geen 1-2! .
  4. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij Antwerp, Nana Ampomah erin, Lior Refaelov eruit
  5. tweede helft, minuut 92. Siquet moet lang wachten en heeft tijd om te twijfelen. Hij krult de vrije trap van misschien wel de laatste kans een dikke meter over de deklat. .
  6. Gele kaart voor Maxime Le Marchand van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 90
  7. tweede helft, minuut 90. Klauss is wakkerder dan Le Marchand, die een klunzige overtreding maakt en er op de koop toe geel voor krijgt. .
  8. tweede helft, minuut 87. Bijna Buta! De pas ingevallen Buta kruipt snel voor zijn mannetje, maar stuurt zijn schot naast. Misschien staat hij nog koud, want dit is echt een leuke kans. .
  9. tweede helft, minuut 85. Het is toch wat stilgevallen op Sclessin. Antwerp wordt weer iets voorzichtiger en Standard kan de doorbraak maar niet forceren. .
  10. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Antwerp, Aurélio Buta erin, Pieter Gerkens eruit
  11. tweede helft, minuut 83. Tapsoba vervangt Carcela. Bij Antwerp spaart Vercauteren zijn wissels voorlopig op. .
  12. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Standard, Abdoul Tapsoba erin, Mehdi Carcela-González eruit
  13. Jubileum voor Lamkel Zé. Lamkel Zé zit nu aan 25 gele kaarten in het shirt van Antwerp, en dat in 77 wedstrijden. Bijna één op drie dus, een stevig gemiddelde voor een aanvaller. . tweede helft, minuut 82.
  14. tweede helft, minuut 81.
  15. Gele kaart voor Maxime Lestienne van Standard tijdens tweede helft, minuut 80
  16. tweede helft, minuut 79. Lukaku ontdoet zich fluks van een viertal Luikenaars en speelt op het juiste moment af naar Lamkel Zé. Die probeert Van Driessche in het ootje te nemen met een duik, maar de scheids laat zich niet vangen. .
  17. Gele kaart voor Didier Lamkel Ze van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 79
  18. tweede helft, minuut 78. Voor Antwerp is de 1-1 niet slecht, want daarmee houdt het een concurrent op afstand. Stef Wijnants.
  19. tweede helft, minuut 76. Lamkel Zé mept een zeilende voorzet naast. Antwerp blijft de ploeg die gevaarlijker is, Standard komt niet vaak verder dan de bal wat rondspelen. .