David Goffin openhartig: "Druk, emoties en vertrouwen soms moeilijk te controleren"

  Goffin (ATP-15) verloor gisteren verrassend in de 1e ronde van de Australische wildcardspeler Alexei Popyrin (ATP-113).

  Een dag na zijn pijnlijke uitschakeling in de 1e ronde van de Australian Open heeft David Goffin nog eens teruggeblikt. In een post op Instagram geeft de beste Belg aan dat hij het even niet makkelijk heeft. 

  David Goffin (ATP-15) kon de vraagtekens achter zijn naam, vorm en vertrouwen niet wegwerken tegen de Australische wildcardspeler Alexei Popyrin (ATP-113). Hij had 4 matchballen, maar verloor in 5 sets.

   

  Vanuit Melbourne postte onze 30-jarige landgenoot een openhartige post: "Tennis is niet makkelijk elke dag. Je werkt hard aan jezelf en je spel. Je zet constant nieuwe doelen en probeert die te bereiken."

   

  "Maar soms zijn de druk, de emoties en het vertrouwen moeilijk te controleren. Ik verlaat Melbourne met een enorme ontgoocheling, maar ik ga hard werken met mijn team om sterker terug te komen."

   

  Goffin bedankte daarop nog de Australische tennisbond om het mogelijk gemaakt te hebben dat de tennissers hun sport konden beoefenen. "Tot volgend jaar op de Australian Open", maakte hij al een nieuwe afspraak.

  Meer over de exit van Goffin: