Cercle Brugge rekent op ex-spelers Yves Vanderhaeghe en Thomas Buffel voor redding

  Soms kan het snel gaan in het voetbal. Nauwelijks enkele dagen na zijn ontslag bij Kortrijk heeft Yves Vanderhaeghe een nieuwe job te pakken. De 51-jarige coach tekende een contract van onbepaalde duur bij Cercle Brugge en brengt Thomas Buffel als assistent mee. De voorlaatste in de stand zette maandag Paul Clement buiten de deur. 

  Cercle was degelijk aan het seizoen begonnen onder de nieuwe Britse coach Paul Clement. Maar een desastreuze 4 op 30 deed de vereniging op de 17e plaats belanden, 1 punt boven rode lantaarn Waasland-Beveren.

   

  Kortrijk telt 8 punten meer dan Cercle Brugge op de 15e plaats, maar na een 1 op 15 was ook het geduld van het Kortrijk-bestuur op. Het contract van Vanderhaeghe liep sowieso af in juni en met Luka Elsner stond al een opvolger in de wandelgangen klaar. Die kwam nu gewoon wat sneller.

   

  Voor Vanderhaeghe is het de 4e club als hoofdcoach na Kortrijk (2014-2015), Oostende (2015-2017), AA Gent (2017-2018) en weer Kortrijk (2018-2021).

  Vanderhaeghe en Buffel hebben verleden bij Cercle

  Vanderhaeghe heeft een verleden bij Cercle. Eind jaren 80 zat hij er als speler, maar hij kwam amper in actie. Hij speelde 1 officië match, in 1987 tegen Standard.

   

  Naast Vanderhaeghe keert er nog een bekend Cercle-gezicht terug naar Brugge: Thomas Buffel (39) wordt assistent-coach. Na een rijkgevulde spelerscarrière bij onder meer Feyenoord en de Glasgow Rangers kwam Buffel tijdens het seizoen 2008-2009 35 keer uit voor Cercle.

   

  Als international speelde hij samen met Vanderhaeghe bij de nationale ploeg. Buffel sloot zijn spelerscarrière in 2019 af bij Zulte Waregem, waarna hij als assistent bij de nationale jeugdploegen kundig was.

   

  Vanavond woont het tweetal vanuit de tribunes de bekerwedstrijd in en tegen OH Leuven bij. Morgennamiddag worden ze voorgesteld.

   

  Opvallend: na Vanderhaeghes ontslag op 19 september 2017 aan de kust werd hij op 4 oktober voorgesteld bij AA Gent en na zijn C4 daar op 8 oktober 2018 begon op 15 november zijn 2e termijn bij Kortrijk. Nu is de tussentijd maar 3 dagen. Vanderhaeghe heeft dus nooit lang om werk verlegen gezeten.